All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

ZAVRŠENO 452. TAKMIČENJE U SKOKOVIMA SA STAROG MOSTARSKOG MOSTA: Najbolja lasta, Lorens Listo, ima samo jednu želju! (VIDEO)

MOSTAR – Lorens Listo pobednik je ovogodišnjih 452. tradicionalnih skokova sa 27 metara visokog Starog mosta u Mostaru u disciplini skokovi na glavu – lasta.

A u skoku na noge – prvo mesto je osvojio Igor Kazić. Listo je ovim trijumfom došao do svoje 12 pobede što ga je primaklo na korak do legendarnog Emira Balića, koji je osvojio 13 trofeja u ovoj disciplini.

 

Drugo mesto u skokovima na glavu osvojio je Mustafa Šarić, a treći je bio Dino Bajrić. Drugi u skokovima na noge bio je Adin Boškajlo, a treći Edi Fink.

“Takmičim se 19 godina, a ovo mi je 12. pobeda. Svaka mi je sve draža i draža”, rekao je Lorenso, koji bi hteo da pobedi još jednom i tako izjednači broj pobeda sa legendom Mostara Emirom Balićem.

 

“Želim da ga dostignem, ali ne i da ga prestignem”, kaže Lorenso.

Balić je izjavio da se “mostarska lasta” skače samo u Mostaru, a drži da je ona stvorena i datira još od Evlije Čelebije za vreme njegova boravka u Mostaru.

Inače, skokovi se tradicionalno izvode u dve kategorije – na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrap) dok je u skokovima na glavu obrnuto.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top