All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

ZAŠTO NEMA REZULTATA U ISTRAZI O LAŽNIM BOMBAŠKIM DOJAVAMA: Pripejd brojevi kriju počinioce

Oko tri hiljade ljudi evakuisano je sinoć iz Sportskog centra Morača nakon što je dojavljeno da je tokom košarkaškog meča između Budućnosti i Mornara postavljena bomba.

Nakon Delta sitija, Capital plaze, diskoteke Bigl te hotela Ramada, Hemera i Hilton sinoćnja lažna dojava ispraznila je tribine Sportskog centra, ali i pomerila početak polumaturske večeri učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić”, čija je zabava počela sat kasnije. Prema informacijama iz policije ovo je od početka aprila 18 lažna dojava, a u 11 slučajeva nepoznate osobe o tome su prvo obavestile tužioce.

“Službenici crnogorske policije u saradnji sa kolegama država iz kojih su upućeni ti pozivi, Srbije i Bosne i Hercegovine, preduzimaju aktivnosti kako bi lica koja su uputila lažne prijave bila identifikovana i procesuirana. Ti pozivi su, podsećamo, upućeni sa pripejd brojeva čiji vlasnici nisu registrovani u tim državama i sa teritorije tih država, a koji pripejd brojevi su iskorišćeni za obavljanje samo tog jednog poziva. Takve lažne prijave su u poslednjem periodu aktuelne i u zemljama u regionu. Policijski službenici iz navedenih zemalja aktivno sarađuju na rasvetljavanju ovih krivičnih dela”, saopšteno je iz Uprave policije.

Stručnjak za telekomunikacije Predrag Boljević kaže da je takva saradnja i do sada morala dati neke rezultate. “Ukoliko policije i tužilaštva Srbije i BIH stvarno žele da nešto urade, operativne mogućnosti stoje na raspolaganju i prosto sam iznenađen da do sad nema pomaka u tom smislu”, akže Boljević.

Boljević tvrdi da postoji još jedan način, po njegovom mišljenju, manje prihvatljiv za crnogorske mobilne operatere.

“Postoji mogućnost da Agencija za elektronske komunikacije nalozi operaterima da na određeni vremenski period 10 dana, mjesec dana suspenduje sve pozive koji dolaze iz zemalja regiona onosno dolaze sa brojeva čiji korisnici nisu poznati“, dodaje Boljević.

Zbog svega što se dešavalo proteklih dana građani vest o postavljenoj bombi danas dočekuju sa osmehom.

(Dijaspora.news/Vijesti)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top