All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

ZAŠTO JE U SRBIJI SVE OKO NAS PUNO SMEĆA, A ČIM KRENEMO NA ZAPAD NIJE? Možda ovaj snimak sadrži odgovor na naša pitanja (VIDEO)

Snimak ove situacije postao je pravi hit na društvenim mrežama.

Krupni otpad, opušci, otpaci hrane, prazne flaše, polomljeno staklo su svakodnevna slika koja može da se vidi po srpskim ulicama, parkovima, a pogotovo pored puteva, naročito posle burnog noćnog provoda u blizini klubova ili parkova, ili na putu do njih. Takvim nesavesnim ponašanjem građana stvaraju deponije koje zagađuju i narušavaju prirodu.

Ovakva slika često se viđa u Srbiji, Bosni, Crnoj Gori, dok u zemljama Evropske unije, ako bi se slučajno nešto slično dogodilo, ovakvo ponašanje bilo bi najstrožije kažnjeno. Promeniti svest je najteže, ali, zapadne zemlje nam svojim primerima pokazuju da je to ipak moguće, i da prirodu oko nas treba da čuvamo i brinemo o njoj, jer onda ona brine o našem zdravlju.

 

Jedna situacija desila se negde na putu u zapadnoj Evropi, kada su usled malo veće gužve na putu nekoliko automobila stajali u mestu. Tada se iz jednog kombija mogla videti jedna prilično šokantna situacija za “zapadni mentalitet”.

 

Naime, iz kombija na putu su letele kese i otpaci kroz prozor i završavali na travnatoj površini pored puta. Međutim, ova situacija toliko je iznervirala jednog vozača iz kolone automobila koji su bili u blagom zastoju, pa je on izašao iz automobila, otišao do kombija i smećem koje je izbacio na travu gađao vozača kombija, a onda ga i naterao da izađe i pokupi sve što je bacio kroz prozor.

 

Nakon ove kritike usledilo je “kupljenje bačenog smeća”, vozač kombija je izašao i pokupio sve što je bacio.

 

Ovaj snimak izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama, ali i mnoštvo komentara. Samo neki od njih bili su “svaka čast”, “ovog čoveka za ministra”, “bravo”…

 

Možda bismo i mi mogli da usvojimo ovakve navike i kada vidimo ovakve situacije isto odreagujemo! Možda bi nam okolina bila čistija!

(dijaspora.news/espreso.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top