All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

ZAPALILI SU BESKUĆNIKA VELIKOG SRCA: Dragutin je bio pesnik koji je pomagao oboleloj deci (VIDEO)

Tragično nastradali beskućnik Dragutin Todorčević (64), koga je u Novom Sadu u noći između ponedeljka i utorka zapalio dečak S.J. (12), pre dve godine je za vojvođansku televiziju ispričaokako je ostao bez doma i bio primoran da živi u prenoćištu.

Podsjetimo, policija u Novom Sadu privela je trojicu maloletnika zbog sumnje da su namerno zapalili dvojicu beskućnika, od kojih je jedan preminuo. Reč je o Dragutinu Todoroviću (52) iz Futoga.

Policija je potvrdila da je počinioc identifikovan i da je sa njim objavljen razgovor, ali da dvanaestogodišnjak ne podleže krivičnio-pravnoj odgovornosti, te da je pušten iz policijske stanice. Tokom razgovora u policiji dečak je priznao da “su se samo igrali”.

– Prvo smo hteli da uzmemo invalidska kolica koja su bila pored, ali primetili su nas. Tada sam zapalio novine i samo iz zabave ih bacio na njega, nije mi bila namera da čovek izgori – rekao je dečak.

– Životni put me naveo onda kad je došlo bombardovanje.Ekonomski sam pukao, brak mi je pukao, posle sam se odao i alkoholu. Tako sam bio po ulici, svakojako je bilo. Jednom prilikom sam ostao na ulici i ukrali su mi štake, zvao sam policiju, a oni su pozvali Crveni krst koji me je doveo ovde – rekao je on tada u prostorijama prihvatnog centra, u kojem je sa cimerima učestvovao u radnim terapijama, izložbama, pesničkim večerima, predstavama…

Kako saznajemo, Todorčević je bio učesnik izložbe „Šire od svetlosti“, koju je otvorio recitovanjem stihova koje je sam napisao.

Kao pesnik-amater učestvovao je čak i u Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu. Iako beskućnik, bipo je deo dobrotvornih akcija.

Naime, Dragutin je sa društvom iz prihvatilišta pokazao empatiju i veliko srce učestvujući u tradicionalnoj novogodišnjoj akciji kićenja jelki.

Sav novac prikupljen prodajom ukrasa doniran je udruženju DEBRA, čiji su osnivači roditelji dece-leptira – dece obolele od teške i neizlečive bolesti osetljive kože, bulozne epidermolize.

Anđelka Barać, upravnica Prihvatilišta, seća se da je bio penzioner, a da je nekada radio kao stolar i da je stekao penziju od oko 30.000 dinara.

– Bio je dve godine kod nas i nakon toga je smešten u Dom za beskućnike u Futogu. U domu je upoznao jednu korisnicu, koja je bila alkoholičar kao i on, i oni su otišli dalje – kaže Baraćeva.

Video pogledajte ovde:

(Dijaspora.news / Telegraf.rs)

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Dečak je ZAPALIO BESKUĆNIKA, a zbog ovih njegovih reči je ZANEMEO REGION - Dijaspora News

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top