All for Joomla All for Webmasters
Društvo

BEBA UZ KONTEJNERA ĆE DOBITI STARO SRPSKO IME! Zna se i ko će se brinuti o njoj, MAJKA JE U PRITVORU

Beba koju je majka po rođenju ostavila u plastičnoj kesi i bacila u kontejner u Žarkovu ima novu porodicu! Da ovaj dečak nastavi bolji život pobrinuće se hraniteljska porodica u koju je došao u četvrtak posle mesec dana provedenik u Tiršovoj.

Mališan je zdrav, dobro i lepo napreduje, a o imenu se hranitelji i dalje dogovaraju. Kako beogradski mediji saznaju, jedino u šta su sigurni je da će biti neko staro, tradicionalno srpkso ime.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, posetio je hrabrog dečaka kako bi se i sam uverio da li je dobro i u kakvim uslovima nastavlja život.

– Beba je u zdravstveno dobrom stanju, što je i najbitnije. Uslovi u kojima sada živi, a koje joj je obezbedila ova hraniteljska porodica, zaista su odlični. Nadam se, i želim da dečak ovde bude srećan. Trenutno je u toku proces upisa bebe u matične knjige, a sve naredne korake koji su u vezi sa njegovim zbrinjavanjem, rastom i razvojem aktivno ćemo pratiti – rekao je Đorđević.

 

 

– Još jednom ponavljam, ukloiko se roditelji već odluće da na žalost ne žele da brinu o svojoj deci, d aih nikad ne ostavljaju u uslovima koji su rizični za njihov život, već to mogu da urade u zdravstvenim ustanovama socijalne službe. Ovako nehuman način ostavljanja dece je nešto što ne sme da se ponavlja u našoj zemlji i resorno ministarstvo učiniće sve da to spreči putem medijskih kampanja, ali i izmenom zakona i podzakonskih akata, jer nijedno dete ne zaslužuje ovakvu tužnu sudbinu – naglašava ministar i dodaje da se Vlada Srbije zalaže da svoj deci obezbedi i bezbrižno odrastanje u kom će biti okruženi ljubavlju, jer joj je cilj da svi oni izrastu u srećne i zadovoljne ljude.

Podsetimo, 26. avgusta Mirjana Gavrilović porodila se sama u svom stanu i odmah potom umotala svog sina u kesu i bacila u đubre. Nesrećnu bebu u kontejneru je pronašao penzioner Slobodan Cvetković i odmah alarmirao nadležne organe. Dečak je oko mesec dana bio pod nadzorom lekara u Tiršovoj, a onda je zbrinut u hraniteljsku porodicu. Zbog ovog neljudskog čina majci Mirjani je odmah određen pritvor od 30 dana i još se nalazi na održavanju kazne. Ona se tereti za delo teško ubistvo deteta u pokušaju, za koj joj preti kazna zatvora od 10 do 40 godina.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top