All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Zakuvava se u BIH zbog tužbe protiv Srbije

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je danas u Banjaluci da ambasadorka BiH u Hagu Mirsada Čolaković nije dostavila pismo koje je uputio Međunarodnom sudu pravde u Hagu povodom najave revizije tužbe protiv Srbije.

“O tome sam obavešten od strane Izetbegovića. Dobio sam pismo od njega u kojem je rečeno da to ambasadorka nije uradila i da to neće uraditi. Ovo što se dešava je od nastanka Dejtona verovatno najdirektniji udarac na institucije BiH”, rekao je Crnadak ističući da se dešava uzurpacija i privatizacija institucija BiH.

“Izetbegović smatra da institucije pripadaju samo Bošnjacima. Očigledno smatraju da smo mi tu samo privremeno i da treba da odemo. Stav prema meni je takav samo zato što pripadam srpskom narodu i dolazim iz Republike Srpske. Sve dok se takva retorika ne promeni nećemo imati stabilnost i razvoj ove zemlje”, istakao je Crnadak.

Ministar inostranih poslova BiH je najavio da će ukoliko u naredna dva dana ambasorka ove zemlje ne dostavi pismo zvaničnim diplomatskim kanalima o tome obavestiti Predsedništvo BiH.

“Tražiću da se raspravlja o njenoj odgovornosti, a ambasadorku ću pozvati u Sarajevo na konsultacije”, rekao je Crnadak i istakao da ovakve neusaglašene direktive ambasadorima od pojedinih članova Predsedništva mogu dovesti do paralize u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH.

“Ako ostane zabrana gospođi Čolaković da dostavi pismo, to će voditi do toga da će se takva praksa koju je promovisao Bakir Izetbegović primenjivati i na sve druge ambasadore. To će praktično značiti blokadu, biće nemoguće raditi i većina međunarodnih aktivnosti BiH biće paralizovana, a odgovornost će biti na onome ko je nametnuo takav princip”, istakao je Crnadak.

(Dijaspora.news/mondo.ba)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top