All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

ZAHTEV SRBIJI ZA EKSTRADICIJU: Okrivljeni da su pripremali terorističke napade u Crnoj Gori

Crnogorsko Ministarstvo pravde zatražilo je od Srbije izručenje trojice njenih državljana, Predraga Bogićevića, Nemanje Ristića i Miloša Jovanovića, koji su okrivljeni da su deo organizovane kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra.

Od državnih organa Rusije, takođe zatraženo je saslušanje državljana te zemlje, Eduarda Vladimiroviča Širokova i Vladimira Nikolajeviča Popova, koji se terete kao čelnici kriminalne organizacije čiji cilj je bio da izazovu krvoproliće i trajno destabilizuju državu Crnu Goru.

O učešću Rusa otvoreno je govorio Aleksandar Sinđelić, državljanin Srbije, osumnjičen kao jedan od kolovođa planiranog terirističkog napada u Crnoj Gori, a koji se nalazi u pritvoru u Spužu.

Sinđelić je, kako je ranije objavljeno, progovorio i o učešću funkcionera opozicinog Demokratskog fronta (DF) u planiranoj realizaciji terorističkog plana. Predstavnici DF su više puta ranije ocenili da je, kako kažu, navodni teroristički plan deo režije crnogorske vlasti, radi obezbedjenja za nju povoljnog ishoda parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra.

Takođe, DF je zapretio i bojkotom rada Skupštine, pa i uličnim protestima, ukoliko bi tužilačka istraga u vezi sa pomenutim planom ; bila nepovoljna za taj politički savez.

beta

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top