All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

FORMIRANJE NOVE VLADE Ponovo protesti u Crnoj Gori?

Demokratski front je spreman za radikalnije političke poteze u slučaju da stranke manjina, prije svih Bošnjačka partija, odluče da formiraju vladu sa Demokratskom partijom socijalista, pri čemu su otvorene sve opcije, uključujući i proteste, kazao je u razgovoru za „Dan“ Slaven Radunović, funkcioner Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta.
Kako je naglasio, sve aktivnosti vezane za konkretne oblike vanparlamentarnog djelovanja biće koordinirane sa ostalim opozicionim kolegama.
 „I dalje čekamo da se razriješi situacija oko formiranja Vlade. Nadamo se da će predstavnici manjinskih partija, posebno Bošnjačke stranke, ipak smoći hrabrosti i da će prihvatiti ponudu opozicije. Ne zbog nas, već zbog svojih sunarodnika, koji su jednako obespravljeni kao i svi ostali građani Crne Gore. Stranke manjina su veliki gubitnici poslednjih parlamentarnih izbora jer im je Demokratska partija socijalista otela sigurno dva poslanička mandata. Čekamo da se to razriješi. Ako se desi da manjinske stranke ipak odu sa DPS-om i na taj način legalizuju neregularnosti koje su se desile 16. oktobra i prije toga, mi ćemo preduzeti radikalnije poteze, koje ćemo uskladiti sa kolegama iz opozicije, kazao je Radunović za Dan.

On smatra da je sada najvažnije da se očuva jedinstveno djelovanje svih 39 poslanika opozicionih partija.

„To je neophodno kako bi efikasnost bilo koje naše akcije u narednom periodu bila što veća, koju god aktivnost da preduzmemo. Sve su opcije otvorene i o njima ćemo se dogovarati sa opozicionim kolegama. Poznato je da Demokratski front ne zazire od bilo koje vrste ispoljavanja nezadovoljstva i borbe za demokratske promjene. Pretpostavljamo da će ovoga puta naše kolege iz opozicije biti spremne na neke korake na koje do sada nijesu bile spremne, imajući u vidu dešavanja koja su iza nas, rekao je Radunović.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top