All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Zagrebački biznismen oteo sopstvenu decu: Bio je brižan otac, porodica u očaju (FOTO)

Njegov otac je očajan. O okolnostima nestanka kratko je rekao “da nema tih reči koje bi opisale njegovu tugu, očaj i nemoć” otkad je saznao za nestanak svoga sina s unucima.

Zagrebački preduzetnik Nedim Novalić (39) sa svoja dva sina, stara dva i 13 meseci, poslednji put je viđen 19. februara ove godine u Sibeliusovoj ulici u zagrebačkom naselju Prečko.Otad mu se gubi svaki trag, a istražitelji intenzivno nastoje da pronađu čoveka koji je u nepoznato odveo dvoje male dece.

Njegov otac je očajan. O okolnostima nestanka kratko je rekao “da nema tih reči koje bi opisale njegovu tugu, očaj i nemoć” otkad je saznao za nestanak svoga sina s unucima.

– Verujem u pozitivan i što skoriji ishod. Ne možete da zamislite kroz šta prolazim, kako se osećam i kakve mi sve misli lete glavom. Pa, nestao mi je sin s unucima. Detalje vam, nažalost, ne mogu otkriti jer policijska istraga traje. Mogu samo da kažem da su na slučaju angažovane sve društvene institucije – izjavio je nevoljno otac nestalog muškarca.

Foto: nestali.hr

Ništa pričljivija, i s jednakom količinom tuge i nemoći takođe je i prabaka nestalih dečaka koja naprasnim odluke zeta, zbog kojih se policija digla na noge, ne želi da govori.

– Ne bih ništa o tome. Shvatite me. Možda su mu na tragu, možda ih svu trojicu nađu već danas. Unuka mi je takođe očajna. Deca su joj bila jedina zanimacija od 00 do 24. Kad se samo setim radosti i veselja pre nešto više od dva meseca kada je rodila drugo dete – prisetila se prabaka nestalih dečaka.

Njegova supruga Marija Novalić samo je kratko rekla: – Nedim je bio brižan suprug i otac.

Prema neslužbenim informacijama, nestali Novalić i deca nisu legalno napustili teritoriju Hrvatske, a jesu li koristili neke druge pravce ili su se negde sakrili na tajnoj lokaciji dok ne popusti ekstremna hladnoća, nije poznato.

Novalićevi poznanici otkrivaju nam da je poslednjih nekoliko godina Nedim bio dosta čudan, nepredvidiv i retko se mogao dozvati na druženja jer je večito bio u nekoj žurbi, u poslovnim kombinacijama, u problemima.

Prema podacima s Trgovačkog suda, Novalić je direktor dve firme. Firmu za savetovanje Sinergija koncept j.d.o.o. osnovao je 2014, a Urban Performance j.d.o.o. osnovanu iste godine, preuzeo je od svoje partnerke dve godine posle.

Foto: nestali.hr

Problemi koji su se počeli nakupljati rezultovali su begom sa adrese boravka i prebivališta koja je za tela gonjenja bila nepoznata od kraja marta prošle godine, a u međuvremenu mu je, tačnije početkom ovoga meseca, poništena i lična karta.

Ali, još je čudnije što se Novalić, a kako je to Jutarnji list istražio, od aprila prošle godine nalazi na poternici, i bio je nedostupan hrvatskom pravosuđu zbog dela kompjuterske prevare.

Slučaj zbog kojega je Novalić optužen zapravo je vrlo benigan, a reč je o krađi i “peglanju” kreditne kartice iz 2015. godine.

Naime, protiv njega je prijavu podnela jedna gospođa kojoj je Novalić zbog njenog hendikepa pomagao da kupi razne potrepštine. Prema prijavi te žene, Novalić joj je bez njenog znanja u 2015. uzeo karticu kojom je zatim u raznim prodavnicama kupovao poklon-bonove za raznu robu, uglavnom prehrambene namirnice, potrošivši joj oko 9000 kuna. Žena je rekla kako je Novalića upoznala u parku na Borovju i da joj se predstavio kao pravnik koji se bavi humanitarnim radom.

Nakon njene prijave policija je ispitala Novalića i on je porekao delo, ali kada su ga policajci ponovno potražili u februaru 2017., taj put kako bi ga i službeno uhapsili, nisu ga pronašli na prijavljenim adresama. Dva meseca posle protiv njega je službeno otvorena istraga, a zbog svoje nedostupnosti u aprilu je završio na poternici.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top