All for Joomla All for Webmasters
Srbija

ZA NE POVEROVATI: Plata za OVAJ posao je 600 evra, a niko u Srbiji NEĆE DA GA RADI! Razlog je NEVEROVATAN!

U Vojvodini niko neće u čobane ni za platu od 600 evra mesečno, a oni koji prihvate taj posao kriju ga od okoline kao „zmija noge“, piše novosadski „Dnevnik“. Tako dva čobanina u selu Pavlovci, sremska opština Ruma, čuvanje 56 krava naplaćuju od meštana mesečno po 56.000 dinara (oko 460 evra), ali ne žele da to neko zna.

 

Oni priznaju da čobanskom zaradom hrane decu i porodicu, ali ni po koju cenu ne žele da se o tom priča ili još više piše, da se ne bi brukali „pred svetom“. Kako piše novosadski „Dnevnik“, te čobane meštani ne bi menjali ni za šta na svetu, jer svoj posao obavljaju više nego pošteno i savesno.

Meštani banatskih sela muku muče da nađu čuvara ovaca, jer niko neće da se prihvati čobanskog štapa, ni za garantovanu zaradu od 200 do 600 evra mesečno. Sve to još više čudi kad se zna da u Banatu nekoliko stotina radno sposobnih ljudi prima socijalnu pomoć, koja je višestruko niža od ponuđene čobanske zarade.

Prema navodima „Dnevnika“, u slučaju čobana pobedila je samo u Srbiji znana logika, da je bolje sedeti kući, nego raditi posao kojeg se stidiš, makar on bio više nego dobro plaćen. Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji je krajem juna ove godine, registrovano je 659.698 nezaposlenih. Od tog broja jedna trećina su mladi, a više od polovina njih je bez osnovne ili sa osnovnom školom i zanatom.

(Dijaspora.news/dnevnik)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top