All for Joomla All for Webmasters
Sport

VUJOŠEVIĆ O RASPADU JUGOSLAVIJE: Srbija je najveći krivac za rat u Bosni i Hercegovini

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević pokrenuo je lavinu na internetu intervjuom za “Nedeljnik”, u kom je Srbiju proglasio za najvećeg krivca za građanski rat na prostoru SFRJ.
Vujošević je kao legenda Partizana imao mnogo toga da kaže o dugovanjima kluba, ali je ipak najveću pažnju privukla izjava o građanskom ratu.

– Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija – rekao je Vujošević, i nastavio:

– Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili? – rekao je Vujošević u intervjuu za “Nedeljnik”.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top