All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ispovest Srbina koji je na Karibima tokom smrtonosnog uragana: Ostrvo je opustošeno, ovde ima još 100 Srba koji su došli da rade (VIDEO)

Sa ostrva je nemoguće otići, kaže Milinković i ističe da je oluja “Irma” toliko jaka da ni aerodromi sigurno neće raditi u narednih nekoliko dana

Uragan” Irma”, jedan od najsnažnijih do sada zabeleženih, pogodio je Karibe gde je izazvao velike poplave i štetu. Srpski državljanin Zoran Milinković koji se nalazi na karipskom ostrvu Martinik rekao je za Internet portal RTS-a da je uragan opustošio to ostrvo.

Milinković kaže da se, prema njegovim saznanjima, na karipskim ostrvima trenutno nalazi više od 100 srpskih državljana koji su zaposleni u hotelima i restoranima.

Navodi da nema nikakvih informacija da li je neko od njih povređen, jer su komunikacije otežane.

 

– Sve je porušeno, delovi kuća su po ulicama, voda je toliko nadošla da samo krovovi automobila vire iz nje – rekao je Milinković za Internet portal RTS-a.

Sa ostrva je nemoguće otići, kaže Milinković i ističe da je oluja “Irma” toliko jaka da ni aerodromi sigurno neće raditi u narednih nekoliko dana.

U međuvremenu, francuska ministarka za prekomorske teritorije Anik Žirarden rekla je da je najmanje osam osoba poginulo na francuskim karipskim ostrvima Sveti Vartolomej i Sveti Martin.

 

Udari vetra na ovim ostrvima dostigli su brzinu od 360 kilometara na sat. Dalje kretanje uragana nije sigurno, i ne zna se da li će pogoditi zapadnu ili istočnu obalu Floride, gde bi mogao da stigne oko vikenda.

Američki predsednik proglasio je vanredno stanje na Devičanskim ostrvima, u Portoriku i na Floridi. Evakuacija sa ostrva Ki Vest, na krajnjem jugu Floride, već je u toku.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top