All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Vučić: Revizija nas udaljava od pomirenja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da revizija tužbe za genocid protiv Srbije nije dobra za situaciju u regionu, i da nas udaljava od pomirenja i većeg razumevanja, u koje je Srbija uložila mnogo energijeOn veruje da odgovor neće biti na štetu naše zemlje.

Vučić je novinarima u Vrbasu rekao da su pojedinci donosili određene odluke zbog svojih unutrašnjih političkih potreba, ali da će Srbija na profesionalan i odgovoran način odgovoriti na bilo kakve zahteve, te da mu se čini da će dobiti nepromenjeni odgovor koji svakako nije štetan za nas.

“Ali, ceo ovaj proces nas udaljava od ubrzavanja pomirenja i većeg razumevanja, a mnogo energije smo u to uložili”, rekao je Vučić i dodao da će se najkasnije u sredu sresti i sa predstavnicima Srbije iz Bosne i Hercegovine jer želi da čuje mišljenje svih njih.

Vučić je rekao da je očigledno da su pred regionom turbulentna politička vremena za koja Srbija nije odgovorna, niti ih je na bilo koji način izazvala niti im je doprinela, budući da ništa loše nije uradila.

“Revizija tužbe za genocid protiv Sribje je nešto što predstavlja tešku situaciju za Srbiju“, rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija uložila mnogo energije i truda u očuvanje mira i stabilnosti.

“Ne mislim da je sama namera, a ne ulazim u to da li je to formalno pravno ispravno ili ne, o tome će govoriti predstavnici BiH i RS, ne mislim da je to dobro za situaciju u regionu jer pokazujete da želite da i dalje govorite o prošlosti, a manje o budućnosti”, rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija ostati otvorena za razgovor, te ocenio da cela situacija govori koliko je on bio u pravu kada je insistirao na uspostavljanju dubljeg dijaloga između Srba i Bošnjaka.

“Svi smo naučili šta vole da čuju Amerikanci ili Evropljani, ali nismo razgovarali izmejdu sebe, nismo ušli u cipele jedni drugima i pokušali da shvatimo tuđe muke i probleme”, rekao je Vučić.

(Dijaspora.news/Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top