All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Vučić: Ni Tači ni ja nismo preterano radosni kad moramo da razgovaramo, ali to je naš posao

Predsednik je istakao da često razgovara sa Tačijem jer je uvek bolje razgovarati nego ne.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas u Sofiji razgovarao sa predsednikom takozvane države Kosovo hašimom Tačijem o tome kada će biti nastavljen dijalog u Briselu.

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da nije drago ni Tačiju, a ni da ni on nije preterano radostan kada mora da razgovara sa njim, ali je da je to njihov posao.

– Razgovarali smo o tome kada da nastavimo dijalog u  Briselu, kako i na koji način da pokušamo da rešimo istorijski sukob Srba i Albanaca – naglasio je Vučić.

Mržnja neće sagraditi metro

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom predstojećih izbora u Beogradu, kao i izjave političkog protivnika Dragana Ðilasa da će ga „oduvati“, da mržnja ne gradi metro niti Beograd na vodi.

– Očekujem ionako da me oduvaju i svaki put to čujem, ali kada se izbori završe bude uvek nakako drugačija priča – rekao je Vučić novinarima na marginama Samita lidera zemalja zapadnog Balkana i EU u Sofiji.

Foto: Tanjug/ Tanja Valic, Pixabay

Prema njegovim rečima, ta vrsta arogancije u kojoj se ne poštuje politički protivnik, govorom da biste sve lako završili, mnogo više, kako je podvukao, govori „o njima nego o nama“.

– Imaju priliku u nedelju da nas „oduvaju“. Spremali su se godinu dana. Računali smo da smo izgubili izbore, ali smo se borili planovima i idejama, a oni negativnom kampanjom. Međutim mržnja ne gradi metro, Beograd na vodi ili bilo šta drugo . To može da izgradi posvećenost, marljivost i samo ozbiljan rad, kao ljubav prema gradu i zemlji – poručio je on.

Vučić je ponovio da za tri dana politički protivnici mogu da dokažu kako će da ga „oduvaju“, u čemu im želi puno sreće, te najavio da će, ako to učine, da im čestita.

Vučić: Važno da do sredine maja ispunimo kriterijume

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Sofiji da je za Srbiju važno da do sredine maja, kada će u Bugarskoj biti održan Samit EU-Zapadni Balkan, ispuni 115 kriterijuma koje su dobile sve zemlje regiona.

On je, novinarima, preneo da je na Samitu lidera Zapadnog Balkana i EU u Sofiji, pored napretka zapadno-balkanske šestorke ka Uniji, bilo i nekoliko drugih bitnih tema koje su drugačije od onoga što je uobičajeno.

Kazao je da se bilo reči o tome da treba da region radi na uspostavljanju regionalne ekonomske zone, kao i govora o ispunjavanju 115 kriterijuma koji su već date zemljama i teritoriji Zapadnog Balkana.

Foto: Pixabay

Mnoge zemlje, kako je konstatovao, nisu ništa ili vrlo malo uradile po tom pitanju. Ukazao je da je premijer Bugarske, zemlje koja aktuelno predsedava EU, Bojko Borisov postavio ambiciozne ciljeve u vezi povezanosti regiona.

– U nekoliko navrata govorio je o Beogradu i vezivanju Beograda za mnoge druge važne gradove u regionu, te da je potrebno da se obezbedi za to više evropskog novca. Govorio sam o tome da sam sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pričao po ko zna koji put o autoputu Niš-Priština i koliki značaj bi on imao za Toplički okrug, Niš, Merošinu, nišavski okrug i druge krajeve Srbije. Mi ćemo sa njegovom izgradnjom krenuti krajem ove godine – najavio je on.

Vučić je rekao da će Srbija sama krenuti i u izgradnju autoputa Niš-Dimitrovgrad.

– Očekujemo da ljudi mogu da vide opipljive rezultate naših razgovora – kazao je on.

Preneo je da je razgovarano i o političkim razlikama i razlikama po pitanju granica koje moraju da se reše, kao i na koji način to učiniti.

– Nije lako i jednostavno ali moramo da guramo napred – zaključio je Vučić.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top