All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Vozači gradskog prevoza u Skoplju masovno daju otkaze i odlaze na Maltu: Minimalna plata – 1.300 evra

Za vozače je obezbeđen i smeštaj koji će ih koštati 200 evra mesečno, a avionska karta im je besplatna, odnosno poslodavac je isplaćuje nakon isteka jednogodišnjeg dogovora

Vozac autobusa, Malta
Foto: Wikipedia / Briangotts, Flickr/Spinel Yang

Deset vozača Javnog saobraćajnog preduzeća (JSP) iz Skoplja je dalo otkaz, a još 18 njih je najavilo da će i oni to isto uraditi jer su dobili posao da voze autobuse javnog prevoza na Malti. Pored ovih 28 šofera, na Maltu treba da ode ukupno šezdesetak vozača.

Direktor JSP “Skoplje”, Kristijan Čuškov je za portal sdk.mk potvrdio da je deo zaposlenih vozača dao otkaz, ali kaže da neće biti nikakvih problema u funkcionisanju gradskog javnog prevoza u Skoplju.

Foto: Pixabay

– Najavljeno je 28 otkaza vozača koji će otići da rade na Maltu. To je njihov izbor. I da bude više vozača koji će otići, neće biti nikakvih problema jer imam dovoljan broj vozača. Nasledio sam preduzeće sa 1.560 zaposlenih – rekao je Čuškov.

Osim pomenutih 28 šofera skopskog Javnog saobraćajnog preduzeća, na Maltu treba da ode ukupno šezdesetak vozača.

Prošlog meseca je objavljen oglas, a potom su u Skoplje stigli nadležni javnog prevoza sa Malte koji su sa kandidatima obavili razgovor.

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Spinel Yang

U oglasu je stajalo da se traže vozači sa najmanje tri godine iskustva i da nisu mlađi od 24 godine. Bila je navedena i plata – oko 1.300 evra mesečno, u zavisnosti od iskustva vozača. Onima sa trogodišnjim iskusvom zagarantovana je godišnja plata od 15.750 evra, a kandidati sa iskustvom od preko četiri godine mogu da računaju na godišnju zaradu od 16.790 evra. Prekovremeni rad se dopunski plaća.

Za vozače je obezbeđen i smeštaj koji će ih koštati 200 evra mesečno, a avionska karta im je besplatna, odnosno poslodavac je isplaćuje nakon isteka jednogodišnjeg dogovora.

Malta je poslednjih godina postala jedna od najpopularnijih destinacija gde u raznim privrednim delatnostima radi veliki broj Makedonaca.

(Dijaspora News/Telegraf)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top