All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

(VIDEO) NA ZAKINTOSU SRBI AMERIKANCA TUKLI DO SMRTI: Šestorica uhapšenih

Kako Kurir nezvanično saznaje, u vezi sa ubistvom američkog turiste u popularnom odmaralištu Laganas na ostrvu Zakintos, uhapšeno je 6 Srba i oni se nalaze na saslušanju pred istražnim sudijom.

“Svi su približno istih godina, kao i preminuli Amerikanac. Predpostavlja se da je uzrok svemu tome veća količina alkohola, rekao je izvor Kurira upućen u Ministarstvu posljnih poslova.

Naša amabasada je obaveštena o slučaju i da se preduzimaju sve dozvoljene mere.

“Međutim, plašim se da će razrešenje ovog slučaja ići jako sporo, kaže izvor Kurira.

Policija je navel da su Srbi privedeni nakon pregledanja snimaka bezbednosnih kamera, nakon što je pretrhodno već uhapsila grčkog barmena i britanskog izbacivača srpskog porekla koji su se sukobili sa  Afroamerikancem Bakarijem Hendersonom (22), koji je bio sa grupom prijatelja, i prebili ga na smrt.

Iz grčke policije je navedeno da su obe grupe koje su učestvovale u nasilju dosta pile pre sukoba.

Navodi se da se danas očekuje dolazak na Zakintos roditelja ubijenog državljanina SAD, koji je primljen u bolnicu sa teškim povredama glave i tamo proglašen mrtvim.

U grčkim medijima, su se pojavile dve verzije tragičnog događaja.

Kako se navodi, nakon svađe grupe mladića iz Srbije i iz Amerike koja je započela u baru, zaposleni u obezbeđenju 32-godišnji Britanac srpskog porekla, grupa Srba i 34-godišnji barmen grčke nacionalnosti pojurili su za Amerikancem na ulicu i počeli da ga tuku, ostavljajući ga bez svesti.

Prema drugim navodima, mladići iz Srbije, među kojima je bio i jedan sa britanskim državljanstvom su sedeli za stolom pored kojeg je bilo društvo ubijenog Amerikanca.

Kako meštani kažu, svađe huligana iz Srbije i Velike Britanije su česte, ali Henderson je bio Amerikanac pa su izgleda razlog za kavgu potražili negde drugde i sukobili se sa njim.

Zasad nisu poznati motivi koji su doveli do sukoba s tragičnim ishodom, a istraga je u toku.

MSP: Ambasada u kontaktu sa vlastima Grčke,pruža konzularnu pomoć
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je danas da je, u okviru istrage povodom ubistva američkog državljanina na grčkom ostrvu Zakintos, slobode lišeno i šest srpskih državljana.

Ambasada Republike Srbije u stalnom je kontaktu sa nadležnim državnim organima Grčke i pruža svu raspoloživu konzularnu pomoć i zaštitu srpskim državljanima, piše u saopštenju.

(Dijaspora.news/Kurir.rs/J.R.)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top