All for Joomla All for Webmasters
Srbija

(VIDEO) HAOS NA PROJEKCIJI FILMA O KOSOVU: Zavetnici uneli Tačijevu sliku, a onda je nastao HAOS

Članovi Srpskog sabora Zavetnici prekinuli su danas projekciju filma “Kosovo…Nazdravlje! Gëzuar!” u Medija centru u Novom Sadu, u sedištu udruženja Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Ispred Medija centra Zavetnici su prethodno održali konferenciju za novinare, na kojoj je član Glavnog odbora Slobodan Jović, kako je saopšteno, upozorio da se u samom sadržaju filma, čiji je koproducent Dinko Gruhonjić, srpska vojska i policija prikazuju kao okupatorske snage dok se pripadnici terorističke OVK predstavljaju kao legitimni borci za slobodu.
“Na delu je pokušaj rehabilitacije albanskih ratnih zločinaca i očigledna zamena teza gde se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji, a Albancima uloga žrtve”, naveo je Jović, saopštili su Zavetnici.
Jović smatra da je ovakav film vrsta promocije separatizma u Novom Sadu sa ciljem podsticanja istog u samoj AP Vojvodini.

Posle konferencije, kako je saopšteno, nekoliko članova Srpskog sabora Zavetnici uspelo je da uđe u salu u kojoj je bilo najavljeno emitovanje filma “Kosovo Nazdravlje! Gëzuar!”.

“Na samom početku projekcije članovi Zavetnika ugasili su projektor i prekinuli prikazivanje filma, uz povike: “Ovo je sramota!” Član Glavnog odbora Vedran Ćosić postavio je pitanje organizatirima: “Gde je pravda za srpske žrtve?! Ko je odgovoran za čitave srpske porodice koje su ubijane i kidnapovane?! Kako žive Srbi na KiM?!”, navedeno je u saopštenju.

“U prvom redu nalazio se predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine koji je Zavetnicima psovao majku i vređao ih, nakon čega je nekoliko članova Zavetnika brutalno izbačeno iz sale”, stoji u saopštenju.

Srpski sabor Zavetnici pozvao je nadležne organe da ubuduće zabrane sve slične događaje koji imaju za cilj podrivanje ustavnog poretka Srbije i omalovažavanje srpskih žrtava.
Dokumentarni film “Kosovo… Nazdravlje! Gezuar!” je priča o susretu Arija Abduljija, ratnog veterana OVK i Isaka Vorgučića, nekadašnjeg oca Nektarija, bivšeg monaha Srpske pravoslavne crkve.

Njih dvojica su danas novinari i u filmu pričaju o stanju na Kosovu, ratu, odnosima Srba i Albanaca, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti tog prostora. Dvojica predstavnika, duboko suprotstavljenih strana, smatraju da je multietničko Kosovo “propala ideja” i da je suživot Srba i Albanaca nemoguć.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top