All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

VI STE RATNI ZLOČINAC! UBIJALI STE DECU! Skandal na promociji knjige Medlin Olbrajt u kojoj je ocrnila Srbe! (EKSKLUZIVNI VIDEO)

Bivša američka sekretarka Medlin Olbrajt održala je sinoć promociju svoje nove knjige “Fašizam: upozorenje” u jevrejskoj zajednici Bet Eloim u naselju Bruklin u Njujorku.

Promocija je, međutim, prekinuta nakon što su demonstranti u publici uzvikivali da je autorka ratni zločinac, ističući i plakate sa sličnim porukama.

 

 

Događaj nije bio medijski najavljen, niti su predstavnici medija bili prisutni. Audio i video snimanje, takođe, nije bilo dozvoljeno.

 

Međutim, saradnik Espresa iz Njujorka našao je način da sve zabeleži.

 

Profesorka Olbrajt govorila je o propasti američke demokratije i usponu fašizma, a sama promocija knjige je uvod u njenu političku turneju koju planira da sprovede širom Sjedinjenih Američkih Država. Bivša sekretarka je u novoj knjizi iznela svoje stavove o bivšim fašističkim režimima u kojima jeodrastala, trenutnoj vlasti u Americi zemlji i predsedništvu Donalda Trampa.

 

FOTO: ESPRESO

 

Događaj, iako nije bio medijski najavljen, okupio je pored zvanica i demonstrante. Svoje negodovanje izneli su ispred jevrejske zajednice Bet Eloim, a nekolicina je pronašla način da se nađe u publici.

 

Organizator protesta je Interntional action center.

 

FOTO: ESPRESO

 

Sekretarkino obraćanje je bilo prekidano od strane protestanata koji su je nazivali ratnim zločincem, krivcem za genocid na Bliskom istoku i smrt još uvek nepoznatog broja civila, ali za koje se zna da broje preko petsto hiljada dečijih žrtava.

 

 

Knjiga „Fašizam: upozorenje“ sadrži i Olbrajtino sagledavanje rata u Jugoslaviji, rata na Kosovu, Miloševićeve vlasti nazivajući srpski narod najvećim zločincem i krivcem za tadašnje sukobe u regionu.

 

Opravdanje za NATO agresiju nad srpskim narodom iznela je u istom delu knjige opisujući da je odluka o intervenciji doneta od strane tadašnjeg predsednika Klintona i same sekretarke.

 

FOTO: ESPRESO

 

“Tokom treće godine službe državnog sekretara, predsednik Klinton i ja smo osetili dužnost da iskoristimo nacionalna bezbednosna sredstva koja su nam bila na raspolaganju da bismo sprečili gubitak još većeg broja žrtava. Nakon sastanka sa evropskim kolegama, izvršili smo pritisak na srpskog lidera da pronađe miran način za izlazak iz krize. Takođe, uputila sam ga, da kao i u Bosni, Nato je bio spreman za vazdušni napad u cilju zaštite civila. U planu koji smo razvii, Kosovu bi bila dodeljena autonomija, kao i razoružanje OVK-a, a njihov zahtev za nezavisnošću stavljen na čekanje. Nakon mnogo oklevanja , kosovski Albanci su pristali na dogovor, a da bi dogovor bio sklopljen morali smo da ubedimo i čoveka iz Beograda (Miloševića, prim. prev.)“  – tvrdi ona u knjizi.

Kao uzrok za bombardovanje Jugoslavije, navedena je Miloševićeva tvrdoglavost i odlučnost da Kosovo ostane deo Srbije. Autorka je spomenula i Miloševićevu direktivu o intervenciji snaga bezbednosti na Kosovu u cilju proterivanja albanskog stanovništva, kako više ne bi bili većina na toj teritoriji.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top