All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Vesna neće da deli svoja 3 miliona, pa se umešao i advokat: Loto ludnica u Gornjem Milanovcu ne jenjava

Sreću su rešile da okušaju i 3. marta kada su Jovana i Vesna kupile srećku na kiosku u blizini radnog mesta. Kupile su tri “grebe” od po 100 dinara, a prema rečima dveju tužilja, Marija Kalojević, koja je ostala na poslu, dala je 210, dok je Jovana Đorđević učestvovala sa 90 dinara

Boško Vukčević, pravni zastupnik Vesne Pavlović, Gornjomilanovčanke koja je na lutriji dobila 3 miliona dinara, kaže da ona nije imala nikakav dogovor sa koleginicama Marijom Kalojević i Jovanom Đorđević oko podele novca od premije.

Naime, Marija i Jovana iz Gornjeg Milanovca tužile su svoju sugrađanku i koleginicu Vesnu jer im “nije isplatila dogovorenu sumu nakon što su sve tri dobile na instant lutriji ‘Kolo sreće’ Državne lutrije Srbije”.

Dugogodišnje koleginice iz sportske kladionice imale su, kako kažu Marija i Jovana, usmeni dogovor da dele potencijalni dobitak od svake srećke koju zajednički kupe, a najčešće su igrale popularnu “grebu” i loto.

Sreću su rešile da okušaju i 3. marta kada su Jovana i Vesna kupile srećku na kiosku u blizini radnog mesta. Kupile su tri “grebe” od po 100 dinara, a prema rečima dveju tužilja, Marija Kalojević, koja je ostala na poslu, dala je 210, dok je Jovana Đorđević učestvovala sa 90 dinara.

– Vesna nije dala novac, ali se podrazumevalo da će dobiti deo novca ukoliko izvučemo dobitnu srećku – kaže za “Blic” Marija.

Dve koleginice su donele srećke na posao, svaka od njih tri uzela je po jednu i počele su da grebu. Ispostavilo se da je na instant srećki koju je izvukla Vesna Pavlović bio dobitak od 3 miliona dinara.

– Vrištale smo od sreće, grlile se, ljubile. Nismo mogle da verujemo da nas je sreća na taj način pogledala – opisuje situaciju Jovana.

Ona naglašava da sve do ponedeljka, kada je dobitnica trebalo da ode u Beograd da podigne novac, sve bilo u redu. Ukupno je trebalo da dobiju 2,4 miliona dinara, pošto 600.000 odlazi na porez na igre na sreću.

– Međutim, kada se Vesna vratila iz Beograda počela je da smišlja izgovore i da nam nudi znatno manje sume od one koja nam pripada. Rekla da je pritiskaju roditelji i da zbog toga ne može da nam isplati po 800.000, već nam je ponudila po 100.000 dinara. Govorili joj da nas dve ne možemo da dokažemo, da nema razloga da nam bilo šta da. Naravno da nisam želela da prihvatim takvu ponudu, jer ne želim da joj oprostim toliki novac. Takva premija se dobija jednom u životu i mislim da je ljudski da sve to podelimo. Ja bih, recimo, bez razmišljanja podelila sa njima – ispričala je za “Blic” Marija.

Međutim, Vesnin advokat kaže da je sudu dostavio SMS komunikaciju između Marije i Jovane u kojoj se “jasno vidi da nije bilo baš tako kako njih dve kažu.”

– Iz komunikacije vođene između Vesne i Jovane samo dan pre nego je moja klijentkinja osvojila premiju, nesporno se vidi da je svaka od njih igrala sama za sebe, kupujući lutrijske srećke od svog novca i da su samostalno raspolagale dobicima i samostalno snosile teret gubitaka, te da su se međusobno informisale o dobicima i gubicima koje su u tim prilikama ostvarivale – ističe Vukčević u izjavi za ”Blic”.

On je podsetio da je Jovan od njegove klijentkinje 9. marta dobila 100.000 dinara na ime časti.

– Đorđevićeva je to u tužbi i priznala, a mi sada tražimo da taj iznos bude vraćen zbog grube nezahvalnosti. Takođe, nije tačno da su Marija i Jovana tražile po 800.000 dinara, već je dana 10. marta Marija putem Vajber poruke tražila po milion, a tek u tužbi je traženo 800.000, odnosno 700.000 dinara – ističe advokat Vukčević

Prema njegovim rečima, na Vesnu Pavlović vršen je psihološki pritisak kako bi postupila protivno svojoj volji i podelila svoj dobitak sa Marijom i Jovanom. On naglašava i da je predmet pred sudom, koji je jedini nadležan da odluči o ovoj vrsti zahteva.

– Na suprotnoj strani je teret dokazivanja navodnog usmenog sporazuma, što se u pravu označava terminom probatio diabolica – zaključuje Boško Vukčević.

Dobitnica premije, Vesna, za “Blic” je takođe rekla da nije imala nikakav dogovor sa svojim koleginicama.

– Rekla sam im da ću ih častiti, a one su po svaku cenu htele po trećinu od dobitka. Ja to nisam htela da im dam pošto nismo imale nikakav dogovor pre grebanja. To su čiste izmišljotine njih dve i to nema veze s vezom. Sa Marijom sam retko kada grebala, sa Jovanmo sam češće, ali apsolutno nikakav dogovor nismo imale. To što su me tužile njihov je problem, ja znam šta je istina – ističe Pavlovićeva, koja je je nakon ozbiljnog novčanog dobitka prestala da radi u kladionici.

S druge strane, Ivan Ćalović, punomoćnik Kalojevićeve i Đorđevićeve, tvrdi da upravo sms prepiska njegovih klijentkinja sa Vesnom Pavlović ukazuje da je dogovora o podeli prremije bilo.

– Nakon dobitka premije na instant srećki njih tri su preko mobilnog telefona razmenile veliki broj sms poruka, na kojima se može videti da tužena na početku navodi kako su sve tri dobile tri miliona, kako će da podele novac koji su dobile zajedno, da bi, nakon što je novac uplaćen na račun tužene, promenila dogovor i svojevoljno odlučila da sav novac zadrži za sebe. Pritom, nakon insistiranja tužilja da im preda njihov udeo u dobitku, tužena navodi da će ih častiti koliko smatra da je dovoljno – navodi Ćalović.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top