All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

VELIKI OBRT U STRAŠNOJ OTMICI DECE: Turski mediji mole Ejupa da vrati decu majci, Slavici Burmazović

Oni su zahtevali od turskog Ministarstva pravde i turske policije da im kažu šta se dešava sa slučajem i zašto su deca već dve godine odvojena od Slavice

Avgusta 2015. godine nevenčani suprug Slavice Burmazović, Ejup Jundžu, oteo je troje dece iz Beograda. Ministarstvo inostranih poslova Srbije slučaj je zvanično proglasilo međunarodnim kidnapovanjem. I Vrhovni sud Turske doneo je presudu da deca moraju da se vrate majci, ali već devet meseci niko ne zna gde su ona. Sada i turski mediji mole da se deca vrate majci, i o Ejupu izveštavaju kao o kriminalcu.

Poslednji put Ejup se oglasio 1. decembra prošle godine kada je telefonom dao intervju u kom je rekao da će pre zapaliti decu nego što će ih vratiti majci. Pretio je tada Slavici i da će udati njihovu ćerku koja ima samo 13 godina.

Deca su nekako uspela da se jave majci 8. aprila i tada ih je poslednji put čula.

– Izdeklemovale su mi govor mržnje da ja nisam njihova majka, da oni mene ne vole. Ja znam da to moja deca ne misle i da su izmanipulisana. Isto tako znam da će sve uraditi da prežive, ali onog momenta kad me vide i kad ih zagrlim sve će biti kao pre – rekla je Slavica u suzama, gostujući u emisiji “Život priča”.

Čak tri turske televizije radile su priču o Slavici i njenoj deci. Ovu situaciju nazvali su “Porodična kriza između Turske i Srbije”.

Oni su pozvali tursko Ministarstvo pravde i tursku policiju da pitaju šta se dešava sa slučajem. Ministarstvo pravde im je potvrdilo da su presude pravosnažne, da je za njima podignuta poternica u Turskoj i da će istog momenta kad pronađu decu ona biti predata majci.

– Otac dece iz Turske, koji je živeo u Beogradu, odveo je troje dece pre dve godine u Mersin i nije im više dozvolio da se vide sa svojom majkom Srpkinjom. Majka je započela zakonsku borbu i pobedila je, ali otac, turski državljanin, i troje dece su nestali – ovako o slučaju Slavice Burmazović izveštavaju Turci.

Sva tri medija pozvala su majku da im posalje video izjavu koju su pustili bez ikakve montaže.

– Mnogo volim svoju decu i nedostaju mi. Želim da ih vidim ponovo, da osetim njihov miris i da se opet osetim kao majka. Molim vas, preklinjem vas, pomozite mi da ih nađem. Ne znam da li su bolesni ili zdravi. Za ove dve godine videla sam ih samo jednom. Deca nisu izgledala dobro. Pričala su mi da ih stariji brat i sestra zlostavljaju – ovih nekoliko rečenica Slavice čula je cela Turska.

Policija za Ejupom i decom traga od 23. septembra prošle godine. Kada ih lociraju, Slavici će samo javiti gde su, a njoj će biti potrebno od 24 do 48 sati da stigne do njih. Za to vreme, Ejup opet može da nestane.

Ona sada samo pretpostavlja gde su deca. Ono što, takođe, pretpostavlja je da stalno menjaju mesto prebivanja. Nema čak ni informaciju da li idu u školu.

Poslednji put kad ih je videla, deca su bila u teškom stanju: gladna, higijenski zapuštena i željna svega.

Slavica svakog dana piše i turskom predsednuku Erdoganu u kom ga moli da joj pomogne.

– Ja nikada neću odustati od njih. I zakucaću na sva vrata dok se jedna ne otvore i ja ne budem ponovo sa mojom decom. Nada poslednja umire, a umreće sa mnom – poručila je Slavica.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top