All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Velike reči selektora Hrvatske: Ne mogu ne voleti nekoga samo zato što je iz Srbije! Čovek je čovek, bez obzira odakle je!

Ivica Tucak još jednom objasnio da prezire politiku

Svojim umerenim i gospodskim izjavama tokom Svetkog prvenstva u Budimpešti, ali i ranije, selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak kupio je ljude u Srbiji.

A pogotovo posle intervjua koji je dao Jutarnjem listu, gde je govorio o prijateljstvu sa Dejanom Savićem i činjenici da prezire politiku.

– Volim Hrvatsku iznad svega, rekao sam to milion puta. To je moja domovina, obožavam je, to je vrh, ali ja ne mogu nekoga ne voleti samo zato što je iz Srbije ili ne znam odakle. Bez obzira na to šta se u prošlosti dogodilo, konkretno u slučaju srpskog selektora Dejana Savića, ponosan sam što smo prijatelji. Smatram da je reč o savršenom gospodinu, živi isti način života kao i ja, veliki smo prijatelji. Zašto se ne bismo slagali, ja volim njega koji voli svoju Srbiju isto onako kao što ja volim svoju Hrvatsku – rekao je Tucak i nastavio:

– U bliskoj prošlosti dogodilo se to što se dogodilo, znam da su u vreme rata mnogi doživeli tragedije i izgubili drage ljude. Uvažavam sve to i prihvatam, ali zaista mislim kako je došlo vreme da počnemo živeti normalno.

– Nacionalizam, što je to?! Ako to znači voleti svoje, onda sam nacionalista, ali gledati nekoga drugog drugačijim očima zato što je Srbin, Afrikanac… to je totalna glupost. Može onda da se mrzi neko zato što je u horoskopu Jarac. Čovek je čovek, bez obzira na to odakle je. U Šibeniku žive mnogi ljudi koje ja ne volim i koji ne vole mene, pa mi to što su oni Hrvati ništa ne znači.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top