All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

VELIKA TITOVA TAJNA: Ova žena mu je slomila srce i niko nije smeo da je pomene!

O svojim “ljubavnim anegdotama” je rado govorio. Ipak, jednu nikada nije spominjao, njegovu prvu supruga Pelagiju koju je oženio kad je imala samo 14 godina

Josip Broz Tito je bio veliki zavodnik, imao je mnogo ljubavnica i četiri zakonite žene.

O svojim “ljubavnim anegdotama” je rado govorio. Ipak, jednu nikada nije spominjao, njegovu prvu supruga Pelagiju koju je oženio kad je imala samo 14 godina.

Upoznao ju je tokom ratnog zarobljeništva u Rusiji, a kad se 1920. vratio u Jugoslaviju s njim je došla i Ruskinja Pelagija Belousova, tada već u dubokoj trudnoći.

Tito je na početku radio u bravarskoj radionici u Zagrebu gde se učlanio u Komunističku partiju Jugoslavije, a već sledeće godine se zaposlio u mlinu u Velikom Trojstvu blizu Bjelovara.

On i njegova mlada supruga živeli su mirnim životom, ali nisu imali sreće sa potomcima.  U novembru 1922. dobili su sina Hinka koji je nakon samo osam dana preminuo od dizenterije, a u junu 1923. umire im i osamnaestomesečna kćerka Zlatica od difterije. Napokon su 1924. dobili sina Žarka.

Titu su u to vreme porasle i političke ambicije. Ubrzo postaje strastveni aktivista i 1928. završava u zatvoru nakon što je na sahrani jednog kolege održao buntovnički govor. Nakon što je osuđen na pet godina zatvora, Pelagija uzima Žarka i vraća se u Rusiju. Godine 1935. nakon izlaska iz zatvora otišao je u Moskvu, kao referent za rad po pitanjima KPJ.

Nadao se da će mu ovo biti prilika za obnavljanje odnosa sa Pelagijom, ali tu ga je dočekalo razočaranje. Slomila ga je činjenica da je njegov sin Žarko zbog nedoličnog ponašanja smešten u dom za decu stranih državnih službenika. Mladić je živeo burnim životom, a u ratu Crvene armije protiv Nemaca izgubio je ruku.

U Jugoslaviju se vratio 1945. godine gde je nastavio sa starim porocima, a ženio se čak tri puta. Pelagija se nakon razvoda od Tita udala za jednog Rusa kojem je rodila dvoje dece.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top