All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

VAPAJ SRBA: Kuća mi je spaljena u Hrvatskoj, a sad ja moram da im platim što su je uništili (FOTO)

Možda bi sad, nažalost, najbolje ceo slučaj opisala ona čuvena “Đura će da ti oprosti što te tukao”

– Mi nismo svojom voljom otišli odavde, Hrvati su nas puškama oterali. Nismo mi pljačkali i palili svoje kuće. Još treba i da im platim da je sruše do temelja? Ko me je oterao sa ognjišta, taj neka je i skloni! – rekao je za naš portal Radovan K. (56) iz Gospića. Od njegove kuće su ostale samo zidine, a kako kaže, sada će morati da plati i njeno kompletno rušenje i uklanjanje.

Hrvati su tokom vojno-policijske operacije “Oluja” pljačkali, minirali, palili i porušili srpske kuće.

Srbi će morati da plate kompletno rušenje i uklanjanje svojih oronulih i uništenih kuća. Međutim, kako saznajemo, mnogi to odbijaju da urade o svom trošku.

– Neću je sam srušiti! Ne pada mi na pamet! Neka je sklone oni koji su me oterali iz nje – dodao je Radovan K. iz Gospića.

Zmije, štakori i ostali glodari sada su stanari ovih zidova. Kuće iz kataloga pretvorile su se u ružnu i nepoželjnu sliku.

– Oni se ponašaju kao da su kuće oronule same od sebe. To je uradila njihova vojska i njihov narod! Ja jesam za to da se te kuće sruše, jer je mnogo stoke stradalo zbog zmija koje se sakrivaju u njima, ali neka to onda sanira Hrvatska, a ne vlasnici kuća – ispričao je za naš portal Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“.

Kako to da neko kome je kuća devedesetih spaljena umesto žrtve postane dužnik hrvatskoj državi?

Troškovi rušenja iznose između 700 i 2.500 evra, zavisi od površine i količine građevinskog materijala. Srbi iz Hrvatske su šokirani ovim saznanjem.

– Gde god se okrenem, ja vidim ruševine. Prizor je ružan, nije svejedno živeti pored takvih kuća. Treba to srušiti što pre – rekao nam je K.N. izbglica iz Gospića.

Oko sto objekata je već spremno za rušenje, navode iz opštine Gospić.

– Hrvati ne mogu pronaći vlasnike tih kuća, pa ih sruše sami. Grad želi da naplati od vlasnika troškove rušenja, pa šalje rešenje koje nikad ne stigne na pravu adresu jer su ljudi izbegli na sve strane sveta.

– Država nakon nekog vremena zaplenjuje imovinu zbog nastalog duga, a da vlasnici o tome nemaju pojma – dodao je Savo Štrbac.

Postavlja se pitanje šta će deca naslediti, porušeno imanje ili dugove?

Kakav je zapravo osećaj kada sam moraš srušiti kuće u kojoj si se rodio, odrastao i doživeo najlepše dane svoje mladosti? Izgleda da Hrvate to puno i ne zanima.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top