All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

UZBUNA U EVROPI: Sve službe bezbednosti traže ovog momka iz BiH

Interpol je raspisao poternicu za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine kojeg terete za pripadnost terorističkim organizacijama, a reč je o 18-godišnjem Hamzi Labidiju.

Labidijevo ime nalazi se na Interpolovoj “crvenoj” poternici, a tamo je završio na zahtev bosanskohercegovačkog pravosuđa.

Labidija traže zbog krivičnog dela “formiranja ili pridruživanja stranim paravojnim ili policijskim snagama”. Uz fotografiju su objavljeni samo najosnovniji podaci – da je rođen 12. septembra 1998. u Zavidovićima u centralnoj Bosni. Otac mu je “arapskog porekla”, a bezbednosne agencije u BiH imaju informaciju da je ovaj tinejdžer dospeo do sirijskog ratišta.

U decembru 2016. godine Interpol je, na zahtev pravosudnih tela BiH, rapisao crvene poternice zbog terorizma i za Senadom Hasanovićem iz Sarajeva i Edinom Kahrimanom iz Zenice, a mesec dana ranije i za Samidom Cicvarom i Naserom Arnautom. Interpol zbog terorizma traga i za Ramom Grahovićem i Ibrom Ćufurovićem iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem iz Bihaća, Jasminom Keserovićem iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem i Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50).

(Dijaspora.news/Dnevni avaz)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top