All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Umrla poznata voditeljka dnevnika RTS-a

Proslavila se čuvenim komentarima u udarnom Dnevniku u kojima je diskfalikovala opoziciju i njene lidere

Nekadašnje glavno lice RTS-a, Mila Štula, preminula je u Beogradu.

Javnost ovu voditeljku pamti kao jednu od udarnih medijskih pesnica režima Slobodana Miloševića na Radio-televiziji Srbije s početka 90-ih godina prošlog veka.

Proslavila se čuvenim komentarima u udarnom Dnevniku u kojima je diskfalikovala opoziciju i njene lidere. Posebno se ističe njena izjava da Vuk Drašković ima vilu na Ženevskom jezeru, što nikad nije dokazano.

Druga strana je u njoj videla žrtvu Tuđmanovog režima, koja je po dolasku HDZ na vlast postala nepoželjna u Zagrebu, pošto je na konferencijama za medije provocirala, odnosno postavljala neugodna pitanja prvom predsedniku nezavisne Hrvatske.

Bila je novinarka zagrebačkog “Danasa”.

Hrvati su je, međutim, optuživali da radi za kontraobevaštajnu službu JNA. To je dovelo do njenog preseljenja, odnosno bega u Beograd 1991. godine.

Mila Štula bila je ćerka generala JNA Milana Štule i do pred raspad SFRJ bila je u braku sa hrvatskim biznismenom Vanjom Špiljkom, koji se u hrvatskim medijima dovodio u vezu sa ubistvom Stjepana Đurekovića. Pred dolazak u Beograd razvela se od njega.

Tada je nastupilo njeno vreme na RTS ili TV Bastilji, kako ju je nazvao Vuk Drašković. Promovisala je novinarstvo u kojem je sve bilo dozvoljeno, a svodilo se na huškanje protiv svih koji nisu na liniji politike Slobodana Miloševića. Međutim, ni tu se nije dugo zadržala, jer takvo ponašanje postaje kontraproduktivno za vlast.

Javnost je od tada bila malo upoznata sa njenim radom.

Imala je emisiju na TV “Košavi” 2009.

Pre četiri godine objavljeno je da je posetila Skupštinu Republike Srbije gde je došla na kafu kod dugogodišnjeg prijatelja poslanika naprednjaka generala Božidara Delića.

(dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top