All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Umesto venčanja, sprema se sahrana: Kosta (25) se udavio pred očima verenice Ljubice

Meštani pretpostavljaju da je mladi par povukla struja i odvukla ih u iznenadnu dubinu

Kosta Stevanović (25) iz Čerevića utopio se juče po podne dok se sa verenicom Ljubicom Vujatović kupao u Dunavu, kraj puta za naselje Banoštor u opštini Beočin.

Njegovu verenicu su spasla dva muškarca koja su se slučajno zatekla na obali, piše Blic.

– Kada sam ih video sedeli su na sprudu sa nogama u vodi. Mladi par se osamio, šta tu ima čudno? Vraćali su se plivajući i odjednom počeli da vrište. Nisam odmah pomislio da su u nevolji, već da je neko zadirkivanje. Međutim, shvatio sam da nešto nije u redu – priča Dragan Olujić iz Čerevića, koji je prvi pritekao u pomoć Ljubici i Kosti.

Draganu je trebalo nekoliko minuta da dopliva do njih. Ljubicu je uspeo da uhvati i počeo je da je izvlači, ali je Kosta bio daleko. Počeo je da doziva momka koji je sedeo u blizini, okrenut leđima. Na obali su u tom trenutku bile samo žene i deca.

Momak je zaplivao prema Kosti, počeo da roni i pretražuje reku, ali nije uspeo da ga spasi. O tom mladiću se malo zna – samo da je iz Novog Sada i da je bio spreman da pomogne.

Pretpostavlja se da ni Kosta ni Ljubica nisu plivači, a u reku su krenuli kroz plićak pored spruda. U povratku su promenili smer udesno, a tu je reka puna virova i neravnog dna. Meštani pretpostavljaju da ih je povukla struja i odvukla ih u iznenadnu dubinu.

– Sunce sekino, život je bio pred tobom. Umesto svadbu da ti spremamo, ti ode daleko, na put bez povratka. Uvek ćeš biti u našim srcima – objavila je sestra Ljubica na svom profilu i time potvrdila tužne vesti. Mladi par se upoznao i zbližio u Slovačkoj, gde su radili za “Samsung”. Pre samo mesec dana su se vratili. Prošle nedelje su bili na zajedničkom razgovoru za posao. Pre dan-dva stigla im je potvrda da su primljeni.

– Sreći nije bilo kraja. Sledeće je bilo zakazivanje venčanja i planirali su da se uzmu što pre, ovog leta – priča poznanica porodice Stevanović.

Kostin nestanak je prijavljen u četvrtak u 18.15 časova. Spasioci su počeli potragu te večeri, ali ih je mrak omeo. U petak, posle svitanja nastavljena je potraga, koja je trajala sve do 10.30. Kostino telo pronađeno je nekoliko stotina metara nizvodno od mesta na kome se udavio, na samom ulasku u Banoštor. Otac je bio prisutan kada je telo njegovog sina pronađeno kraj obale.

Sahrana Koste Stevanovića biće naredne nedelje, nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top