All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

UHAPŠEN POLICAJAC: Ko je Jovan Jovanović koji je pobjegao iz stanice?

Član škaljarskog klana Jovan Jovanović pobjegao je sinoć iz prostorija Odjeljenja bezbjednosti Kotor, gdje je bio pritvoren zbog sumnje da je vlasnik oružja, koje je prekjuče ujutro zaplijenjeno u kući Kotoranina Veselina Vukotića.

Dnevne novine saznaju da je Jovanović izveo bjekstvo tako što je tražio od policajca Milije Bujišića da ga odvede do toaleta. Tom prilikom je iskoristio njegovu nesmotrenost, odgurnuo ga i pobjegao. Odmah nakon bjekstva, upoznat je i osnovni državni tužilac, a policajac Bujišić je uhapšen, i umjesto na započetoj smjeni u straži, završio je na klupi za ispitivanje. Protiv njega će biti podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela omogućavanj a bj ekstva licu lišenom slobode. Sinoć kasno smijenjen je i komandir stanice policije Kotor Marko Mišković.

Nakon vijesti o bjekstvu Jovanovića, cijeli Kotor je bio praktično u policijskom obruču, svi pripadnici operativnog sastava iz Kotora i Posebne jedinice bili su na ulicama, zaustavljali gotovo svako vozilo na kolovozu i sa lampama pregledali sjedišta i gepeke, posebno na izlazu iz grada. Istovremeno, pod policijskom blokadom bila je i kuća Vukotića, u kojoj je prekjuče ujutro Jovanović uhapšen.

Jovanović je zajedno sa sugrađanima Nikolom Dedovićem i Perom Damjanovićem uhapšen prekjuče ujutro u akciji policije u Kotoru. Kotorsko tužilaštvo odredilo im je pritvor od 72 sata, nakon čega su sprovedeni u policijske prostorije.

Patrole kotorske policije sinoć su na nekoliko lokacija u gradu detaljno kontrolisale sva vozila u saobraćaju. Jedna patrola bila je ispred zgrade braće Igora i Jovana Vukotića u Dobroti, dok je druga patrola stacionirana na raskrsici ispred tunela Vrmac i alternativnog puta preko Trojice.

Jovanović je nedavno izašao iz zatvora, gdje je sa sugrađaninom Daliborom Đurićem koji je ubijen u zatvoru, izdržavao kaznu za krivično djelo iznude.

U kotorskom sudu u toku je suđenje Jovanoviću i braći Vukotić zbog pucnjave u diskoteci “Madam Koko” iz 2012. godine, nakon što je Viši sud poništio presudu Osnovnog suda u Kotoru iz novembra prošle godine kojom su Vukotići i Jovanović oslobođeni krivične odgovornosti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Jovanović je dospio u žižu javnosti kada je u zatvoru u Spužu polio vrelim uljem Kotoranina Igora Božovića, koji slovi za pripadnika suparničkog škaljarskog klana.

(Dnevne novine)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top