All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

UHAPŠEN DEJAN LUČIĆ (41): Gradio zgrade i PRAO MILIONE Škaljarskog klana

Dejan Lucić (45), venčani kum Vlade Popa kojeg povezuju sa škaljarskim klanom, uhapšen je juče u Beogradu zbog pranja para.
Lucić je uhapšen u akciji policije zbog sumnje da je zajedno sa trojicom muškaraca, svojim bratom Ogorom Lucićem (41), Dragomirom Stojićem (65) i Nebojšom Gujaničićem (40), prao novac.

Naime, sumnja se da su njih četvorica u istom periodu, u nameri da prikriju nezakonito stečen novac poreskom utajom, sredstva uplaćivali na račune ljudi koji sa Dejanom Lucićem nisu imali nikakav poslovni odnos.

– Zbog bliskosti Lucićevog kuma Vlade Popa sa ozloglašenim škaljarskim klanom ispituje se da li je Lucić prao pare koje su “škaljarci” stekli od prodaje droge i tako ih unosio u legalne tokove. Tačnije, postoji bojazan da su na ovaj način pripadnici škaljarskog klana u Srbiji prali nelegalno stečen novac – priča izvor “Blica”.

Foto ilustracija: Profimedia, MUP, e-stock.us/Petar Jovanović, Facebook, fscg.me
Kako objašnjava, Dejan Lucić se tereti da je, pored pranja novca, utajio porez tako što je, kako se sumnja, od 2014. do 2017. izbegavao plaćanje poreza, PDV-a i poreza na dohodak u iznosu od nešto više od 20.500.000 dinara.

– Novac su, kako se sumnja, koristili za plaćanje usluga dobavljačima za izvođenje građevinskih radova na stambenim objektima na teritoriji Beograda i na taj način novac od poreske utaje ubacili u legalne novčane tokove.

– Lucić, koji je glava ove operacije, zidao je zgrade na teritoriji čitavog Beograda. Tu su gradili elitne stanove i zgrade. Sumnja se da u nekim zgradama koje je izgradio, stanove ima i njegov kum Vlada Pop, ali i da su upravo preko tih zgrada prali pare stečene u trgovini drogom – priča izvor.

Vladimir Popović Pop (41), blizak prijatelj Dejana Lucića, a koji se povezuje sa klanom Luke Bojovića, nalazi se od kraja decembra 2017. u kućnom pritvoru zbog iznude 110.000 evra u kockarnici “Havana”.

Daljinac

(dijaspora.news/Telegraf.rs / Foto: Ilustracija)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top