All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Uhapšen bosanski džihadista na granici sa Srbijom: Enes Mešić planirao teroristički napad u Beogradu?

Džihadista je kod sebe imao 5.000 evra i obeleženu kartu Beograda, zbog čega nadležni sumnjaju da je nameravao da organizuje terorističku akciju u prestonici

Bosanska policija uhapsila je u utorak pripadnika Islamske države, Enesa Mešića, prilikom pokušaja da ilegalno pređe granicu sa Srbijom.

Džihadista je kod sebe imao 5.000 evra i obeleženu kartu Beograda, zbog čega nadležni sumnjaju da je nameravao da organizuje terorističku akciju u prestonici, piše “Informer”.

Enes Mešić je zadržan u pritvoru i predat je bosanskoj Agenciji za istragu i zaštitu (SIPA).

Mešić je jedan od najradikalnijih islamista u regionu, a prošle godine u oktobru osuđen je u Sarajevu na tri godine zatvora zbog učestvovanja u akcijama ISIS na sirijskom ratištu. Na slobodi je čekao poziv na odsluženje kazne i bio je pod nadzorom SIPA.

Kako prenose sarajevski mediji, Mešić je ranije živeo u zatvorenoj islamskoj selefijskoj zajednici u Dubnici kod Kalesije i smatra se za najradikalnijeg pripadnika tog pokreta. Uhapšen je u akciji “Damask” 2014. godine zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizam, da bi 31. oktobra 2016. bio osuđen na tri godine zatvora.

O kakvoj se osobi radi govori i podatak da je 2013. godine pokušao da obreže svoju suprugu Amelu B. (22), kojoj je naneo teške povrede genitalija.

Ministar policije Nebojša Stefanović je za Informer rekao da je i naša policija učestvovala u akciji hapšenja opasnog džihadiste.

– Mi blisko sarađujemo s kolegama iz SIPA na razmeni podataka i s njima radimo na otkrivanju Mešićevih planova. Vrlo smo obazrivi kad je reč o ljudima povezanim sa terorizmom ili sa malim brojem osoba koje su sa naše teritorije otišle na ISIS ratišta. Jedini način za borbu protiv ovakvih stvari je razmena podataka i stalna budnost – rekao je Stefanović.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top