All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Blato iz kose pevačice i na pantalonama muža

BLATO iz kose i smrskane glave Jelene Marjanović (33) identičnog je sastava kao blato koje su forenzičari pronašli i skinuli sa pantalona njenog supruga Zorana Marjanovića. To blato potiče sa mesta gde je pronađeno telo ubijene pevačice i gde je, prema policijskim tvrdnjama, mesto zločina. Ova vrsta blata pronađena je i na njenoj odeći.

Ovo je najnoviji i krunski dokaz, koji je policija, uz krivičnu prijavu, dostavila Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, posle čega je izdat nalog za hapšenje pevačicinog supruga Zorana Marjanovića. Pored toga, na više mesta na telu mlade žene izolovan je njegov DNK, ali to nije moglo da bude od presudnog značaja, jer je reč o supružnicima, koji su živeli zajedno.

– Skoro godinu i po dana danonoćno smo sklapali kockice surovog zločina – navodi naš izvor. – Istraživali smo razne pravce, ali su svi dokazi koje smo prikupljali išli ka Zoranu, njenom suprugu. Svaki drugi je bio pogrešan trag. Sve se vrti oko njega. Ima nelogičnosti u njegovoj izjavi, kao i članova porodice Marjanović. Verujemo da će tužilaštvo možda doći i do novih saznanja.

Pevačicinom suprugu je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, na predlog tužioca, odredio pritvor do 30 dana. Njegovom ispitivanju u policiji i kod tužioca prisustvovao je i advokat Veljko Delibašić, koji u subotu nije želeo da komentariše sumnje protiv svog klijenta.

– Uhapsili ste pogrešnog, ja je nisam ubio – ovako se, kako saznajemo, u policiji i kod tužioca branio Zoran Marjanović, ali je odbio do daljeg da odgovara na pitanja istražnih organa.

ORUŽJE NIJE NAĐENO

STRUČNI saradnici advokatske kancelarije Predraga Savića, koja zastupa Krsmanoviće, porodicu pokojne pevačice, predvođeni Nenadom Šipkom iz Centra za forenzička istraživanja, na osnovu nauke i stručnih veština obradili su dostupne dokaze o vremenu, mestu i načinu izvršenja zločina.

– Jelena je po svemu sudeći bila u ležećem položaju kada je zadobila sve udarce osim prvog – ističe Savić za naš list. – Smrtonosne povrede nanete su zasad nepoznatim tupim predmetom, koji nije pronađen.

On je već jednom privođen i to odmah posle nestanka supruga i pronalaženja njenog tela. Tada mu je bilo određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Ipak, zbog “tankih” dokaza pušten je i protiv njega nije napisana krivična prijava aprila 2016. Marjanović je tada, kao i članovi njegove porodice nešto kasnije, i poligrafski testiran. Prošao je “detektor laži”, ali je ostala izvesna sumnja kada je reč o njegovom odgovoru na jedno od pet postavljenih pitanja. Reč je o dešavanjima koja su prethodila nestanku Jelene Krsmanović Marjanović.

Ona je nestala 2. aprila po podne, dok je trčala nasipom u naselju Crvenka u Borči. Poslednji su je videli živu suprug i ćerkica. Nešto kasnije Zoran Marjanović je prijavio nestanak supruge, a njeno telo u kanalu, pored nasipa, pronađeno je sutradan. Uviđaj je pokazao da je ona ubijena upravo tu, da je pokušavala da se spase, ali i da je naglim trzajem ponovo bačena u kanal i udarena između devet i 12 puta tupim predmetom u potiljak. Tu je i usmrćena.

ANALIZA TLA 

STRUČNjACI forenzičke struke smatraju da blato u ovom slučaju može biti važan dokaz. Jer, ono dve osobe može da stavi na isto mesto u određenom vremenskom intervalu. Doktor nauka Dušan Keckarević sa Biološkog fakulteta u Beogradu ističe da svaki kvadratni milimetar određenog tla ima specifičan sastav.

– Ako taj sastav odredimo kvalitativno i kvantitavno, odnosno utvrdimo čega i koliko u zemlji ima, praktično smo utvrdili “DNK profil” te zemlje – naglašava dr Keckarević.

– Kada na dva mesta pronađemo formulu koja se poklapa, a na drugim mestima u okolini drugačiju, možemo sa velikom sigurnošću tvrditi da oba uzorka dolaze sa istog mesta.

Policija je Marjanovića uhapsila u njegovoj porodičnoj kući u Borči, u Kosovopoljskoj ulici. Tamo su u subotu bili i forenzičari i inspektori. Ponovo su ispitani članovi porodice, a Zoranov otac Vladimir rekao je da u interesu istrage ne sme ništa da kaže i to po savetu advokata. Ipak, u noći sinovljevog privođena on je oštro demantovao da je Zoran ubica i optužio policiju da štiti tajkuna, “koji drži pola Beograda”, a koji je sa njegovom snajom bio u vezi. Navodno, ona je htela da ga ostavi, a onda se on surovo osvetio.

Mnogo policajaca u porodičnoj kući Marjanovića

Prema nezvaničnim saznanjima, u subotu su Marjanoviće obišli i radnici Centra za socijalni rad, kako bi procenili u kakvim uslovima živi Zoranova i Jelenina šestogodišnja ćerka Jana. Na pitanje novinara, koji su i u subotu opsedali njihovu kuću, kako je protekao razgovor sa socijalnom službom, Vladimir je rekao da je sve u redu i da je reč o standardnoj proceduri.

U dom Marjanovića došao je tokom prepodneva i Zoranov brat Miloš sa devojkom, koji je doveo malu Janu kod roditelja. Žitelji ovog dela Borče, inače, podeljeni su kada je reč o Zoranovoj eventualnoj krivici. Jedni misle da je nevin, dok drugi optužuju celu porodicu.

– Monstrumi, svi su oni krivi! – odbrusio je jedan komšija, inače poznanik Jelenine majke Zorice.

dijaspora.news/novosti.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top