All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

U ovom selu će vam debelo platiti da živite kod njih! Ipak, postoje dva uslova koja morate da ispunite

Stanovnici malog švajcarskog sela Albinena odlučivaće 30. novembra o novoj politici prema kojoj bi useljenicima nudili novac da bi se stalno nastanili u tom mestu, piše Local.

Maleno selo sa 240 stanovnika je samo jedno od mnogih u Švajcarskoj iz kog se porodice masovno iseljavaju poslednjih godina. Iako je u mestu mnogo vikendica, stalni stanovnici, a posebno mlade porodice, često se odlučuju na odlazak.

Za samo godinu dana mesto su napustile tri porodice sa osmoro dece zbog čega su morali da zatvore školu.

Plan lokalnog veća za useljavanje je da, pod određenim uslovima, porodicama koje žele za stalno da se nasele u Albinenu daju 25.000 franaka (oko 2,5 miliona dinara) po odrasloj osobi i 10.000 franaka (nešto više od milion dinara) po detetu. To bi značilo da bi porodica s dvoje dece dobila 70.000 franaka.

Printskrin: YouTube/CrystalClearRocks's channel
Kako bi se kvalifikovali za dobijanje novca članovi porodice moraju da budu mlađi od 45 godina i moraju da potpišu da će u selu živeti najmanje 10 godina.

Nekretnina ili zemljište koje kupuju u selu mora da vrediti najmanje 200.000 franaka i mora da bude stalni dom, a ne vikendica. Novac dobijaju nepovratno, a moraju da ga vrate jedino u slučaju ako napuste selo pre 10-godišnjeg roka.

(dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top