All for Joomla All for Webmasters
Srbija

U ovoj ĆELIJI je Sloba proveo poslednje dane u Srbiji! MOLIO je samo za JEDNO…

Bivši predsednik Slobodan Milošević, čovek koji je punih 13 godina vladao Srbijom i Jugoslavijom, poslednje dane u državi, pre izručenja Haškom tribunalu, proveo je u sobi 1121 „Hajata“, kako popularno zovu deo Centralnog zatvora u Beogradu.

EVO kako je izgledala soba, površine 14 kvadrata, u kojoj je, bez cimera, ali pod budnim okom stražara, Milošević proveo poslednja tri meseca života u državi čiji je bio apsolutni vladar.

– Znam da ovo nije hotel – izgovorio je Milošević po dolasku u Centralni zatvor.

Skinuo je kaput, umio se i oprao ruke. Zavukao se u donji ležaj gvozdenog kreveta na sprat. Pokrio se sa dva pohabana vojnička ćebeta i utonuo u dubok san – opisao je tadašnji upravnik CZ Dragiša Blanuša.

Milošević nije imao nikakve zamerke na novi skromni dom. Sa svojim koferom sa ličnim stvarima uselio se u ćeliju 4 x 3,5 metara u čuvenom „Hajatu“. Imao je ugrađenu tuš-kabinu, toalet sa lavaboom i toplom vodom. Ulazna vrata sobe bila su metalna i masivna, a na sredini su imala otvor za komunikaciju. Prirodno svetlo i svež vazduh dopirali su kroz gornji deo zida sobe prema hodniku na kom su bile rešetke. Nameštaj, vrata i rešetke bili su kao i danas, plave boje.

Može li žena da mi namesti krevet?

Prema svedočenju upravnika Blanuše, jedino na šta se Milošević požalio bio je višak kreveta i slabo osvetljenje. Primedbe su prihvaćene i jedan krevet na sprat je iznet, kao i onaj koji je bio iznad njegovog ležaja. Na pitanje da li ima neku posebnu želju, na veliko iznenađenje, jednostavno je odgovorio:

– Može li moja supruga da uđe u sobu i namesti mi krevet?

Ta želja nije mu bila ispunjena.

Čeda molio: Daj mu najbolje što imaš!

Upravniku Dragiši Blanuši u noći dolaska Miloševića prvi je prišao Čedomir Jovanović i pitao ga kakvi su uslovi u ćeliji u koju će Milošević biti smešten. Prema sopstvenom svedočenju, upravnik nije nameravao da pravi razliku između njega i ostalih pritvorenika, a Jovanoviću je rekao da „imaju i komfornijih prostorija“.

– Molim te, daj mu najbolje što imaš, ipak je on bio predsednik Srbije i Jugoslavije i ipak je za njega glasalo više od milion ljudi – rekao mu je tog ranog jutra Čedomir Jovanović.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top