All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

U Njujorku održan sastanak sa članovima udruženja “21. MAJ”

U Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku nedavno je održan sastanak sa rukovodstvom novoformiranog Udruženja iseljenika porijeklom iz Crne Gore „21. Maj“. Predsjednik Udruženja Zaim Dervišić i članovi užeg rukovodstva Marko Orahovac, Toni Bekan i Amina Omeragić upoznali su generalnog konzula amb. Željka Stamatovića i konzula Amera Cikotića sa osnovama na kojima je ovo Udruženje formirano i njihovim aktivnostima, a tokom susreta bilo je riječi i o mogućnostima za pružanje podrške Generalnog konzulata njihovom radu.

Predsjednik Udruženja „21. Maj“ Zaim Dervišević je informisao da ovo Udruženje njeguje osnovne vrijednosti Crne Gore i okupljanja predstavnike različitih nacionalnosti i vjera. Dodatno, rukovodstvo Udruženja je izrazilo spremnost za zajednički rad na unaprijeđenju njihovih aktivnosti, posebno u pogledu omasovljenja i privlačenja mlađih predstavnika iseljenika.

Generalni konzul amb. Stamatović je istakao da sva udruženja iseljenika koja baštine tradiciju, kulturu, multietničnost i doprinose promociji Crne Gore mogu računati, u okviru mogućnosti Generalnog konzulata, na bezrezervnu podršku za realizaciju aktivnosti. On je ukazao da se matična država veoma ozbiljno i odgovorno odnosi u saradnji sa iseljenicima i osvrnuo se na nedavno osnovani Savjet za saradnju sa iseljenicima, savjetodavno tijelo Vlade Crne Gore, koji je okupio predstavnike naše dijaspore sa pet kontinenata. Naveo je i obavezu članova Savjeta da Vladi predlažu određene aktivnosti i pomažu u unapređenju odnosa matične države i iseljenika. Na kraju sastanka, generalni konzul je istakao spremnost da se, zajedno sa kolegama, odazove pozivu za učešće u aktivnostima udruženja, tribinama ili skupovima na kojima bi se razmatrala pitanja od značaja  za život iseljenika i njihovim pravima u Crnoj Gori i SAD-u.

Dijaspora.news/Uprava za dijasporu CG

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top