All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

U Mariboru otvorena izložba fotografija crnogorskog autora Dejana Kalezića

Kako se navodi u saopštenju našeg Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” iz Maribora, u utorak  7. marta 2017. godine  u Vetrinjskom dvoru u Mariboru,  otvorena je izložba fotografija “Pozdravi iz snova”  crnogorskog autora Dejana Kalezića. Izložbu je otvorio potpredsjednik Opštine Maribor gdin Zdravko Luketić. Izložba je dio projekta “Eko art Maribor 2017”, koji već više godina upozorava na ekološku problematiku u zemlji i svijetu.

Dejan Kalezić  je rođen u Nikšiću, a živi i radi u Podgorici kao freelance fotograf. Fotografijom se bavi više od 20 godina, a učestvovao je na velikom broju kolektivnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu. Od 2005. godine organizuje Školu fotografije koju je pohađao veliki broj zaljubljenika u fotografiju. Jedan je od osnivača NVO  “Photo CG”  u Podgorici.  Ovo je  četvrto predstavljanje serije fotografija “Pozdravi iz snova” kojima Dejan Kalezić kroz kadrove pejzaža predstavlja snove u kojima sanja životni ciklus od “Djetinjstva” do “Kraja”. U galeriji u Vetrinjskom dvoru izložio je  25 radova u kolor i crno bijeloj tehnici (digitalni print) u dimenzijama 75x50cm i 90x60cm. O njegovom radu i pejzažima kao omiljenoj  temi, Ljiljana Kalezić, istoričarka umjetnosti, navodi: Kalezić se upušta u avanturu fotografisanja prirode, dajući svojim radovima ličnu, poetizovanu notu kroz seriju radova “Pozdrav iz snova”.

Prošle godine publika je vidjela izložbu u Nikšiću u galerijama “Nikola I” i “Ilija Šobajić”, u Baru u galeriji “Velimir A. Leković” i u prestižnoj galeriji u Fine Art Center “BOZAR” u Briselu gdje je g. Kalezić bio prvi i jedini predstavnik Crne Gore na BALKAN TRAFIK festivalu koji je tada slavio desetogodišnjicu postojanja.

Izložba će biti otvorena za slovenačku publiku do 20. marta  2017. godine.

Dijaspora.news/Uprava za dijasporu CG

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top