All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

U LIBIJI POGUBLJEN SRBIN: Džihadinti su ga oteli 2015. godine, a do sad se nije znalo ni da li je živ!

Austrijske vlasti saopštile su da je Dalibor S. (40) Austrijanac srpskog porekla koga su džihadisti oteli u Libiji 2015. godine pogubljen tri meseca kasnije

Ovo je potvrdilo austrijsko ministarstvo inostranih poslova, a Sebastijan Kurc već je stupio u kontakt sa porodicom kako bi ih informisao o činjenicama kojima raspolaže.

Iako se sumnjalo da su Dalibor S. i još osam radnika naftne kompanije pogubljeni austrijske vlasti nisu imale nikakvu potvrdu sve do sada. Naime to je potvrđeno posle pronalaska i analize sadržaja laptopa koji je zaplenjen od džihadista posle njihovog poraza.

U njemu su pronađene informacije o smrti četrdesetogodišnjeg Austrijanca nekadašnji podoficira srpskog porekla.

Iako se porodica nadala da je Dalibor nekim čudom ipak živ, morali su da se suoče sa jezivom istinom.

Tomas Šnel iz Ministarstva inostranih poslova izjavio je da predstoji “Težak i dugotrajan proces identifikacije i zvlačenja tela iz Libije”.

Da podsetimo Dalibor S. iz Linca, radio je kao menadžer VAOS malteško-austrijsko preduzeće. On je upravljao jednim od najvećih libijskih naftnih nalazišta, Al-Gani u centralnoj Libiji, sve do 6. marta kada je otet sa još osam radnika.

Dalibor je otac dvoje dece. Sa porodicom je razgovarao dva sata pre napada džihadista na naftno polje ništa ne sluteći.

Dalibor S. je inače čovek sa vojnim iskustvom. Bio je podoficir austrijskih oružanih snaga i pripadnik mirovnih snaga na području bivše Jugoslavije.

(Dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top