All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

U eksploziji poginuli mladići Boško Božović (24) i Milan Peković (22)

Boško Božović (24) i Milan Peković (22) iz Nikšića poginuli su preksinoć u Tivtu u ekspolziji bombe potvrđeno je “Vijestima” iz vrha crnogorske policije.

Izvor “Vijesti” kazao je da su dvojicu stradalih identifikovali članovi njihovih porodica.

“Vijesti” su jutros objavile da je policija provjeravala jesu li u eksploziji u Tivtu stradali muškarci čiji je nestanak ranije prijavljen policiji.

Sami izazvali eksploziju?

Naime,  01.08.2017. godine u 09,50h obaviještena je Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat od strane jednog građanina, da je prolazeći kroz napušteni kompleks naselja Župa – Opština Tivat, u napuštenoj staroj zgradi, primjetio dva nepoznata beživotna tijela, koja su se nalazila  na betonskom pločniku u unutrašnjosti napuštenog kompleksa.

Odmah nakon primljenog obavještenja na lice mjesta je upućena policijska patrola radi obezbjeđena lica mjesta do dolaska ekipe za vršenje uviđaja.

Na licu mjesta su izašli i službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat koji su u ograđenom kompleksnom prostoru – bivšem restoranu “Mimoza” iz Tivta u prizemlju zatekli dva neidentifikovana beživotna tijela na betonskom pločniku, to jeste dva beživotna tijela muških osoba starosti  kako se procjenjuje između 20-25 godina koji su u momentu pronalaska zatečeni u ležećem položaju.

Tijela nastradalih za sada nepoznatih lica su zatečeni jedan od drugog na udaljenosti od nekoliko metara sa vidnim povredama na prednjem dijelu tijela.

Na lice mjesta izašao je državni tužilac u  Višeg državnog tužilaštava iz Podgorice, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Sektora kriminalističke policije, Forenzičkog centra, kao i službenici za ATP pregled.

Usled, kako se sumnja eksplozije, tijela ovih licasu sa prednje strane usled povreda neprepoznatljiva. Konstatovan je i nedostatak gornjih ekstremitata, što upućuje na sumnju da su isti bili u posjedu eksplozivne materije, to jeste da držali eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i usmrtila ih.

Na zidu, tačnije otvoru u unutrašnjosti objekta a u neposrednoj blizini beživotnih tijela konstatovan je veći krater izazvan najvjerovatnije dejstvom eksplozivne naprave. Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta pronađen je jedan ranac u kome se nalazio pištolj  sa okvirom u kome se nalazilo 6 metaka. Takođe u ruksaku je pronadjen i dio garderobe kao jedna veća silikonska maska koja se navlači preko glave do ramena i na kojoj postoji imitacija manje i kraće brade.

U unutrašnjosti objekta pronađeni su ostaci eksplozivne naprave koji upućuju na  sumnju da je najvjerovatnije došlo do aktiviranja inprovizovane eksplozivne naprave koja je i usmrtila ova dva lica.

Nakon završenog uviđaja tijela nastradalih lica transportovana suna Odeljenje sudske patologije u Kliničkom centru u  Podgorica radi vršenja obdukcije.

Pronađeni i izuzeti predmeti i tragovi sa lica mjesta će biti upučeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici CB Herceg Novi i OB Tivat u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicama Uprave policije intezivno rade na utvrđivanjima identitata stradalih lica kao i okolnosti pod kojima se to desilo.

O svim daljim mjerama i radnjama javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top