All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

U ČAST NAŠIH PREDAKA: Srbi prešli više od 2.000 kilometara na biciklama i stigli u Oslo

Ovu odvažnu družinu činili su Kristina Stamenković (27) profesor norveškog jezika iz Prokuplja i Nenad Gaćeša (35) iz Pančeva

Dvočlana ekipa “Biciklom do slobode“ večeras je stigla u Oslo i time završila više od 2.000 kilometara biciklističke vožnje od Srbije do Norveške.

Ovu odvažnu družinu činili su Kristina Stamenković (27) profesor norveškog jezika iz Prokuplja i Nenad Gaćeša (35) iz Pančeva. Kristina je čitav put vozila bicikl, a Gaćeša je pratio kolima.

Ideja ove družine je da 23. juna budu u norveškom mestu Korgen gde se održava velika manifestacija posvećena srpskim logorašima, a po planu do Osla je trajao put biciklom. Ostaje im samo da dođu do Korgena vozom, kako su i planirali da obave tu poslednju etapu.

– Naš poduhvat je čist entuzijazam. Vozimo bicikle, ali nismo profesionalci. Ipak, mislimo da ćemo uspeti zato što nas vodi želja da se odužimo precima – kazala nam je Kristina pre polaska.

Za ovu ekspediciju kojoj je cilj da se oda pošta svim srpskim logorašima koji su stradali u Norveškoj bilo je potrebno oko 6. 000 evra i zahvaljujući donatorima, Opštini Prokuplje i Društvo prijateljstva Norveške i zapadnog Balkana, sakupljen je na vreme, te je i ceo poduhvat završen u potrebnom roku.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top