All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

U BESVESNOM STANJU JE LEŽAO NA KREVETU, NA PODU JE BIO KOKAIN: Detalji hapšenja modnog kreatora Darka Kostića

Poznati modni kreator Darko Kostić (37) priveden je u petak ujutru u policiju nakon što su u stanu u centru Beogradu pored njega nađeni različiti narkotici, među kojima je bila i droga za silovanje, odnosno tečni ekstazi.

Protiv njega će biti napisana prijava za krivično delo nedozvoljeno posedovanje droge.

Kako Informer saznaje od izvora bliskog istrazi, čitav slučaj je otkriven kada je kreatorov prijatelj D. A. (38), koji je bio sa njim u stanu, oko 7.45 časova ujutru pozvao Hitnu pomoć i prijavio da je Kostiću pozlilo.

Šokirani lekari

– Lekari su došli u stan i zatekli poznatog kreatora, inače kuma pevačice Jelene Karleuše, gotovo u besvesnom stanju kako jedva sedi na krevetu. Kada su lekari počeli da mu pružaju pomoć, koju je on uporno odbijao, videli su da se čudno ponaša, a primetili su i sumnjive supstance na podu, pa su odlučili da pozovu policiju – kaže naš sagovornik.

Patrola je, dodaje izvor iz istrage, ubrzo stigla u stan u kom se nalazio Kostić, njegov prijatelj i medicinska ekipa.

– Modni kreator je ubrzo došao sebi, ali je i dalje odbijao da ga Hitna pomoć preveze u bolnicu. Policajci su na stolu pored kreveta na kome je ležao Kostić i u jednoj tacni pronašli manju količinu belog praha, najverovatnije kokaina. Takođe, na stolu je bila i bočica sa pipetom u kojoj je bilo oko 25 mililitara prozirne tečnosti, za koju se veruje da je GHB ili droga poznata pod uličnim imenima tečni ekstazi ili droga za silovanje – kaže naš sagovornik.

Zbog svih tih sumnjivih supstanci odlučeno je i da se Kostić pretrese kako bi se utvrdilo da li on, kao i njegov prijatelj možda kod sebe imaju neku nelegalnu supstancu.

– Na podu pored krevet pronađena je plava tableta. Po izgledu i oznakama na tableti pretpostavlja se da je u pitanju ekstazi, dok je u džepu trenerke koju je na sebi imao Kostić pronađena kesica najverovatnije sa amfetaminom. D. A. je takođe pretresen, ali on kod sebe nije imao nikakve sumnjive paketiće ili tablete – saznaje Informer.

Krivična prijava

Sve sumnjive supstance pronađene u stanu nakon uviđaja odnesene su na veštačenje kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li se radi o narkoticima i ako su droge, kog su tipa. Modni kreator i njegov prijatelj su nakon uviđaja u stanu privedeni u policijsku stanicu Savski venac, a o celom slučaju obavešteno je i tužilaštvo, koje je odlučilo da Kostić i D. A. ipak ne budu zadržani u pritvoru.

– Ukoliko bude utvrđeno da su u njegovom stanu pronađeni kokain, ekstazi, GHB i amfetamin, protiv Kostića će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog posedovanja droge – objašnjava naš sagovornik upoznat sa slučajem.

GHB, tečni ekstazi ili droga za silovanje

Ova droga je bez boje i skoro bez mirisa, pa kad se nekom podmetne u piće, ne može da se primeti. Kad se u piće stave samo dva do tri mililitra, posle desetak-dvadesetak minuta žrtva oseća omamljenost, ponekad mučninu, a zatim gubi pamćenje. Dejstvo droge može da traje i do 11 sati, ali pamćenje se vraća posle tri do šest sati. Žrtva se uopšte ne seća šta se u međuvremenu dešavalo. Zbog ovakvog dejstva ovu drogu često koriste silovatelji, koji neopaženo žrtvi sipaju GHB u piće. Kad droga počne da deluje, odvode je negde i siluju. Nakon toga žrtvu vraćaju na mesto gde su je pokupili. Kad dođe sebi, žrtva uvidi da je seksualno zlostavljana, ali nema pojma ko joj je to i gde uradio.

(Dijaspora.news/INformer)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top