All for Joomla All for Webmasters
Showbiz

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA MIKIJA MANOJLOVIĆA: Živeo je u siromaštvu, majka jedva preživela porođaj

Miki Manojlović danas slavi rođendan, a njegov život je protkan najlepšim, ali i najtežim trenucima

Sina Mikija Manojlovića, glumački par Zora i Ivan su dobili u Nišu.

“Mikija sam tamo rodila, ali i jedva preživela porođaj. Lekari su rekli da je to jedan od hiljadu slučajeva da i majka i beba ostanu živi”, ispričala je njegova majka u jednom intervjuu pre petnaestak godina.

Njegovi roditelji su tada objasnili da su hteli šestoro dece, ali se njegova majka razbolela, dobila je tuberkulozu i dve godine je bila u koritu. Mikija je tada pazila baka Mari, Francuskinja, koja je uvek vodila računa da joj sinovi budu lepo obučeni.

Snalazila se, poratnih godina, kako je znala i umela, prodavala je tada muževljeva odela da bi deci kupila nova. A unuk je s bakom pričao isključivo na francuskom…

Miki je dete pozorišta, glumom je zadojen od prvog dana.

“U Niškom pozorištu smo imali sve, čak i toplu vodu. Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, u pauzama. Miki je dete pozorišta. Sve smo podredili njegovom srećnom detinjstvu. Moj sin je uvek imao doručak, ručak i večeru. I našu ljubav. Znalo se – kuća, pozorište, kuća. Nisam htela slavu, a dete da mi se drogira. Bio je skroman toliko da me je nervirao. Odemo u poslastičarnicu i ja ga pitam: ‘Šta ćeš, sine, da kupi majka?”, a on kaže: ‘Vodu”. ‘Kakvu vodu?”, iznerviram se ja, a u suštini smo i Ivan i ja takvi, skromni. I naš Miki je, stvarno bio i ostao, jedno normalno, skromno biće”, ispričala je njegova majka.

Iako su njegovi roditelji želeli da upiše Prirodno-matematički fakultet, da nauči jezik i da se bavi turizmom, on je želeo da proba na Akademiji. Njegovi otac i majka do samog prijemnog nisu ni znali za ove sinovljeve planove. Iako je otac insistirao da mu pomogne, Miki je želeo da upiše sam i uspeo je iz prve.

Glumac iza sebe ima dva braka, oba sa umetnicama. Prvi put je stao pred oltar sa koncert majstorom Iskrom Uzelac sa kojom ima ćerku Čarnu.

Drugi put se zaljubio u glumicu Tamaru Vučković sa kojom se upoznao tokom rada na predstavi “Zločin i kazna” sa kojom ima sina Ivana.

Miki je prvu veću ulogu imao u seriji “Otpisani”, a veliku popularnost doneo mu je film “Podzemlje”. Osim zavidne karijere u Srbiji ostvario se i u inostranstvu gde je igrao u filmovima “To the Hilt”, “The Judgment”, “Largo Winch” i drugima…

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top