All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Tači: Srbija nije naslednica SFRJ, nema imovinu na Kosovu

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da Srbija nema imovinu na Kosovu i da je odluka kosovske vlade o imovini pravedna, ustavna i zakonska

“Srbija nije naslednik Jugoslavije. Odluka Vlade Kosova je pravedna, ustavna i zakonska. Privatna imovina je sveta i ne sme da se dira”, tvrdi Tači, komentarišući odluku kosovske vlade kojom se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP KiM registruje na ime Kosova.

Tači je pozvao predstavnike Srba u centralnim institucijama da se vrate i poručio da je “možda u interesu Srbije da ih drži van njih, ali nije u interesu Srba na Kosovu”.

Dodaje da u narednom periodu treba doneti važne odluke, a među njima je i formiranje Zajednice srpskih opština.

Za to su, kako je kazao, potrebni pripadnici srpske zajednice.

“Kosovske institucije su spremne”, poručio je Tači, prenosi RTV Kim.

On je na sastanku sa predstavnicima civilnog društva i medija u Medija centru u Čaglavici rekao i da će Kosovske bezbednosne snage biti moderna vojska i faktor mira i stabilnost na Kosovu i u regionu.

Tači je, prenosi RTV Kim iz Ccaglavice, kazao da je inicijativa za transformaciju BSK u vojsku u skladu sa Ustavom Kosova.

Kakao kaže, od predstavnika Srba u institucijama čuo da ih “Beograd ometa“ da podrže predlog transformacije BSK u vojsku.

“Ne možemo se konslutovati sa Srbijom oko naših problema,”- poručio je Tači i dodao da Srbija ima isti odnos prema Kosovu kao i pre sukoba.

“Kosovo je vaš dom, zajednička domovina u kojoj svi treba da živimo zajedno,”- poručio je Tači srpskoj zajednici i istakao da će vojsku Kosova činiti pripadnici svih zajednica.

Tači je rekao da su Kosovske bezbednosne snage u praksi vojska jer su njeni pripadici naoružani, a da je transformacija samo put ka učlanjenju u NATO.

“Imaćemo i vojsku i partnerstvo sa SAD”, kaže Tači.

(Dijaspora.news/b92 info)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top