All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Svi su čuli da je majka bliznakinja sa Daunovim sindromom iz Podgorice opet trudna, a sada je OTKRILA KAKO SU ONE REAGOVALE NA TO

Žena koja je prozvana herojem, borcem, samohrana majka dve devojčice sa Daunovim sindromom, Sara Huremović, presrećna je što je ponovo u drugom stanju i što će na svet doneti još jedan “dar od Boga”.

Vest da je Sara trudna, svi su dočekali sa osmehom. Osim Sare, bebi koja je na putu veoma su se obradovale i njene dve ćerke, Irma i Ilda.

– Ilda i Irmić su u početku bile zbunjene, ali kada su baš shvatile da je majka trudna bile su jako srećne. Stalno mi maze stomak i sad već polako učestvuju u spremanju sobice za njihovu seku. Ranije su uglavnom bile ljubomorne ako pomazim neku bebu jer su jako vezane za mene – rekla nam je Sara.

Ona je dodala i da je već u desetoj nedelji saznala pol, ali i da je veliki protivnik abortusa.

– Ilda i Irma imaju problem sa govorom, slabije pričaju, ali znaju da će dobiti seku i sada već stalno o tome pričaju. Zahvaljujući NIFTY testu i njihovom timu saznali smo da nosim devojčicu još u desetoj nedelji trudnoće. Generalno, meni je nebitan pol, ali sam jako srećna što nosim devojčicu jer će ona biti prva podrška Irmi i Ildi u budućnosti. Nekako, dečaci i muškarci su hladniji i drugačiji je odnos među sestrama. Ne razumem žene koje idu na abortus kada čuju da nose devojčicu i idu protiv ženskog roda. Sve što je dato od Boga zaslužuje da živi – kaže Sara.

Kontrole su sastavni deo svake trudnoće. Majka Irme i Ilde nema strah od održavanja trudnoće i samog ishoda jer se, kako kaže, suočila u životu sa teškim stvarima koje su joj promenile pogled na svet.

– Idem jednom mesečno na kontrolu i nisam išla ni na kakve dodatne nalaze. Osećam se spokojno i mirno. Prošla sam dosta toga u životu tako da na sve to gledam drugačije. Mnoge žene ne bi razumele moja osećanja, ali ipak sam se ja srodila sa Irmom i Ildom tako da sam opuštena. Biće onako kako mora – rekla je Sara i dodala:

– Moj stav je potpuno opušten. Više me brine organizacija oko njih dve jer idu u školu, a opet, beba će doći u decembru. Uvek sam ih ja vodila u školu i navikle su na mene pa se zbog toga malo brinem –

Ime za Ildinu i Irminu sestru izabraće muškarac koji ima posebno mesto u Sarinom životu.

– Ime za devojčicu koja će stići na svet u decembru daće moj suprug Vesko. Još uvek nije izabrao ime – rekla je Sara.

 (dijaspora.news/srbijadanas.com)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top