All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

SVETOZAR MAROVIĆ KUPUJE VREME: Od nalaza veštaka zavisi da li će iza rešetaka ili u bolnicu!

BUDVA – Predsednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković naložio je medicinskim veštacima da hitno izveštače zdravstvenu dokumentaciju Svetozara Marovića,  kako bi mogao da odluči o molbi Budvanina, koji je ponovo tražio odlaganje odlaska na robiju.

Vučković je odgovorio da je naredba doneta 30. marta, a da je dan kasnije dostavljena Sudsko-medicinskom odboru Medicinskog fakulteta u Podgorici.

“Spisi predmeta osuđenog Marović Svetozara, zajedno sa medicinskom dokumentacijom i naredbom za obavljanje veštačenja dostavljeni su Medicinskom fakultetu u Podgorici, dekanu prof. dr Goranu Nikoliću  31.03.2017. godine, radi obavljanja veštačenja. Zatraženo je hitno postupanje po naredbi, budući da su predmeti izvršenja krivičnih sankcija po zakonu hitni”, pojasnio je Vučković.

Predsednik kotorskog suda potvrdio je pisanje “Vijesti” da će odluka o molbi nekadašnjeg visokog funkconera DPS-a biti doneta pošto veštaci utvrde da li je Budvanin zaista bolestan. Nekadašnji predsednik državne zajednice SiCG trebalo je 3. aprila da počne izdržavanje gotovo četvorogodišnje zatvorske kazne, ali je krajem marta drugi put tražio odlaganje.

Advokat Begović ranije je medijima rekao da će njegov branjenik otići iza rešetaka ako molba bude odbijena.”Vijesti” su objavile da Marović navodnim lečenjem u Srbiji samo kupuje vreme, jer pokušava da dobije azil u Njemačkoj i na taj način izigra crnogorsko pravosuđe.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top