All for Joomla All for Webmasters
Biznis

ŠVEĐANI DAJU PLATU OD 2.000 EVRA DA NE RADITE NIŠTA: Samo treba da dođete na železničku stanicu, a pozicija je zagarantovana do kraja života! OGLAS ZA POSAO IZ SNOVA!

Ako vam se sviđa ideja da primate platu, a ne radite ništa, možda bi trebalo da pogledate ovaj oglas za posao u Švedskoj.

Umetnički projekat, koji finansira valda, ima za cilj da jednog srećnog kandidata zaposli u Geteborgu. Sve što zaposleni treba da radi jeste da se pojavi na železničkoj stanici u određeno vreme i upali rasvetu.

Nakon toga može da ide gde hoće i radi šta hoće, ali na kraju smene mora ponovo da se pojavi na stanici i ugasi svetlo!

Ono što je najneverovatnije u celoj zamisli je da se pozicija garantuje do penzije sa platom od 2000 evra, godišnjom povišicom, godišnjim odmorima i uplatama u penzioni fond. Sve dok zaposleni ne nađe drugi posao, pozicija mu je zagarantovana do kraja života.

Foto:Profimedia

Sve je počelo pre dve godine kada raspisan konkurs za umetnike koji su, za nagradu od 670.000 evra, morali da osmisle izgled železničke stanice u Geteborgu. Umetnici Simon Goldin i Jakob Senebi dobili su ideju da se novac od nagrade preusmeri na radno mesto čoveka koji “ne radi ništa.

Osnovali su čak i fondaciju kako bi izbegli oporezivanje novca od nagrade, a zatim su sve uložili u deonice. Procenili su da će zaposlenog moći da plaćaju “večno” tj. da će za tu poziciju imati novca za sledećih 120 godina.

Ipak, ova odluka nije naišla na oduševljenje jer su pojedini političari optužili umetnike da rasipaju novac poreskih obveznika. Drugi su ih optužili da je ideja bezvezna.

Zapravo, umetnici se s tim slažu.

“Ceo koncept da se neko pojavljuje svakog dana na poslu da bi samo upalio i ugasio svetla je glup i neproduktivan, ali to je i suština ove naše ideje”, kažu.

Dijaspora.news/Kurir.rs/Odditycentral.com
Foto: Profimedia

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top