All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

SUKOB CRNOGORSKIH KLANOVA U BEOGRADU: Radomanov kum upucan u vrat

Miloš Đuričković (47) sa Cetinja ranjen je preksinoć u pucnjavi na Lekinom brdu u Beogradu, a kako nezvanično saznajemo, ranjavanje se navodno dovodi u vezu sa obračunom crnogorskih kriminalnih klanova, koji bukti na crnogorskim i srpskim ulicama otkako je 2014. nestao tovar s kokainom u Valensiji.

Kako nezvanično saznajemo, na Cetinjanina je pucao nepoznati napadač nakon što je izašao na terasu svog stana u Miklošićevoj ulici.
– Đuričković je kobne večeri bio u stanu sa devojkom. Oni su, navodno, čuli neku buku s ulice, pa su odlučili da izađu na balkon kako bi videli o čemu je reč. Tada je nepoznata osoba ispalila jedan metak u pravcu Đuričkovića, navodno iz pištolja. Hitac ga je pogodio u vrat – kaže naš sagovornik upućen u slučaj i dodaje da je ranjeni Crnogorac prevezen u Urgentni centar i da se nalazi van životne opasnosti.

Likvidirana braća

Kako nezvanično saznajemo, ranjeni Đuričković je blizak rođak ranije ubijenih Radomira (41) i Gorana Đuričkovića (48), koji su stradali u obračunu klanova. On je takođe, navodno, i u kumovskim vezama sa pokojnim Goranom Radomanom (37), koji je u februaru 2015. izrešetan u Beogradu. Naš sagovornik napominje da zbog ovih rođačkih veza Miloša Đuričkovića istražitelji proveravaju da li je i on na bilo koji način bio umešan u njihove poslove.
– Radomir Đuričković, koji je bio Milošev brat, likvidiran je 10. oktobra 2016. godine na Cetinju, a crnogorska policija je njegovo ubistvo dovela u vezu sa obračunom crnogorskih klanova, koji je počeo nakon što je pre tri godine u Valensiji nestao tovar sa 300 kilograma kokaina, vrednog 15 miliona evra. Interesantno je i to da je Radomir bio kum Gorana Radomana, koji se smatra prvom žrtvom u ovom ratu – kaže naš izvor upućen u slučaj.

Sačekuša

On podseća da je Radoman ubijen mesec dana po povratku iz Južne Amerike.
– Izrešetan je sa 25 hitaca u podzemnoj garaži zgrade u Beogradu, gde je iznajmio stan i iz Crne Gore prebacio porodicu. Smatra se da je on prva žrtva u ratu crnogorskih klanova i da je glavom platio nestanak kokaina iz Valensije, jer su ljudi iz podzemlja verovali da je upravo on odgovoran za nestanak tovara droge – podseća naš sagovornik.

Naš sagovornik kaže da je Miloš Đuričković živeo na relaciji Srbija – Crna Gora, a podgorički mediji su pisali da je on u aprilu bio privođen u Crnoj Gori u okviru velike policijske akcije.
– Miloš Đuričković je bio među 35 privedenih bezbednosno interesantnih osoba, čije su stanove i kuće policajci pretresali u okviru velike akcije crnogorske policije. Miloš Đurašković priveden je na Cetinju i nakon što je u policiji dao izjavu, pušten je. Kod njega su prilikom pretresa nađeni mobilni telefon i laptop, koji su oduzeti – pisali su mediji.

Rođak i sa Pižonovim zetom
UBILI IH ISTI LJUDI?

Goran Đuričković ubijen je iz snajperske puške oktobra 2015. ispred svog kafića u Budvi.
– On je bio vlasnik „Old fišerman paba“ i zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, ali i blizak rođak Đuričkovića. Da bi likvidacije Gorana i Radomira Đuričkovića mogle biti povezane, govori i podatak da je crnogorska policija kod Gregorija Majkla Ferarisa, uhapšenog zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Gorana Đuričkovića, našla fotografiju Radomira Đuričkovića – pisali su crnogorski mediji.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top