All for Joomla All for Webmasters
Srbija

STRAVIČAN ZLOČIN NA VOŽDOVCU Brat sestri sa 11 udaraca SMRSKAO GLAVU

Slikar Zvonimir Vlastić (64) iz Beograda je krajem oktobra prošle godine svojoj rođenoj sestri Svetlani Vlastić (62) u porodičnoj kući na Voždovcu sa 11 udaraca sekirom smrskao glavu, pokazao je rezultat obdukcije urađene u Institutu za sudsku medicinu.

Dok nije izgubila svest, nesrećna žena je trpela bolove najjačeg intenziteta.
 Vlastić je nakon ubistva pokušao da sebi skalpelom seče vene, ali u tome nije uspeo. Trenutno se nalazi u Specijalnoj bolnici Centralnog zatvora.

– On je saslušan u tužilaštvu zbog teškog ubistva. Međutim, tužiocu je samo kratko rekao da “zbog teškog psihofizičkog stanja nije u mogućnosti da iznese odbranu i da odgovara na pitanja – objašnjava sagovornik “Aloa!” blizak slučaju.

Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Nakon ove tragedije saslušani su i Vlastićevi sinovi, koji su iskoristili svoje zakonsko pravo da ne svedoče kao deca okrivljenog.

– Vlastić je bio u teškom zdravstvenom stanju i tek nakon njegovog psihijatrijskog veštačenja može se govoriti o daljem toku postupka. Veštačenje bi u konkretnom slučaju utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela okrivljeni mogao da upravlja svojim postupcima i da shvati značaj svog dela, odnosno da li je bio uračunljiv ili ne. Veštaci svakako moraju da utvrde da li je Vlastić procesno sposoban i da li je u mogućnosti da učestvuje i shvati njegov značaj – rekao je advokat Nemanja Govedarica

Inače, Vlastić je svoju sestru ubio sekirom u porodičnoj kući u beogradskom naselju Voždovac 28. oktobra 2016. godine, i to sa 11 udaraca u glavu. Nesrećnoj ženi veštaci su na desnoj ruci primetili još osam rana, a na levoj 12 rasekotina, koje je verovatno zadobila dok se borila sa bratom da mu oduzme sekiru. Policija je u sobi u kojoj je nesrećna žena ležala na stomaku smrskane glave, primetila lokvu krvi, a od siline udaraca bili su krvavi zidovi i plafon. Niko od komšija nije čuo ženino zapomaganje.

Dijaspora.news/Blic

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top