All for Joomla All for Webmasters
Biznis

STRAVIČAN POŽAR U SKLADIŠTU “LEDO FRIKOMA”: Vatrogasci gasili CIO DAN (FOTO)

Požar velikih razmjera izbio je tokom noći u hangarima kompanije Ledo Frikom, u Gornjim Kokotima. Požar nije ugašen ni u kasnim poslijepodnevnim satima, na terenu su tri vozila koji pokušavaju da spriječe širenje vatre koja je buknula preksinoć oko jedan sat. Pričinjena je milionska materijalna šteta.

Požar koji je izbio u kompaniji Ledo Frikom oko jedan sat iza ponoći stavljen je pod kontrolu. Tri ekipe vatrogasaca su juče cio dan bile na terenu i gasile požar do noći.

Gašenje požara otežava i specifični materijal od koga je hangar napravljen.

“Akcija gašenja požara je komplikovana jer je kompletan hangar napravljen od duplog lima, između kojeg je poliuretan, veoma opasna i kancerogena materija koja se veoma teško gasi”, kazao je za TVCG komandir službe zaštite glavnog grada Andrija Čađenović.

Požar je zahvatio hangar, hladnjače, a izgorjelo je i šest kamiona. Veća šteta izbjegnuta je brzom reakcijom vatrogasaca.

Foto printscreen TVCG

“Vatrogasci su uspjeli da spasu nekoliko kamiona premještajući ih na drugu lokaciju, tako da nije izgorio čitav vozni park”, kazao je Čađenović.

Spriječeno je da se požar proširi na administrativne prostorije, kao i na obližnji hangar.

Iako nije cio kompleks izgorio, nezvanično, šteta se procjenjuje na oko tri miliona eura.

Srećom, povrijeđenih nije bilo.

U akciji gašenja učestvovalo je sedam vozila i 16 vatrogasoca.

Vatrogasci su dojavu o požaru primili u pet minuta iza jedan sat nakon ponoći, a vatrenom stihijom su se borili više od dva sata. Požar je lokalizovan u tri sata i 17 minuta.

(Dijaspora.news/volimpodgoricu.me/TVCG/rtcg)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top