All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

STRAVIČAN MASAKR: Dvadesetogodišnjak ubio najmanje 27 ljudi

Napadač koji je juče ubio najmanje 27 ljudi tokom službe u crkvi u gradiću u američkoj državi Teksas je “bijelac, mladić star oko 20 godina”, javlja američka mreža ABC, a prenosi B92.

Izvori ABC iz policije tvrde da je “izvršena preliminarna identifikacija” napadača i da je otkriveno da se osumnjičeni nedavno “pohvalio” puškom nalik AR-15 postom na Fejsbuku.

Kako su naveli svjedoci, napadač je bio u “punoj ratnoj opremi”, a ispalio je više od 30 hitaca iz poluautomatskog oružja.

U Teksasu važe veoma liberalni zakoni o naoružanju, pa je moguća kupovina pištolja, pušaka i municije bez dozvole, a jedini uslov je navršenih 18 godina. Napunjeno lično naoružanje je dozvoljeno nositi u vozilu bez posebnih dozvola, dok je za nošenje na vidljivom mjestu potreban takozvani LTC (Licence to Carry).

Istragu o napadu sprovodi FBI, a u pitanju je najsmrtonosnije masovno ubistvo u istoriji Teksasa i najsmrtonosniji napad u nekom vjerskom objektu u istoriji SAD.

FOTO: Reuters

Policija je saopštila da je napadač mirno ušetao oko 11:30 prijepodne u crkvu pred nedeljnu misu i otvorio vatru u kojoj je ubijeno i ranjeno više ljudi.

Napadač je ubijen nakon kraće potjere, ali zasad je nepoznato da li ga je ubila policija, ili je počinio samoubistvo, kazao je juče portparol kabineta šerifa okruga Gvadalupe, Robert Marfi.

b92

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top