All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Štrahe čestitao Đurđevdan

Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) za Evropski parlament savetnik vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea, Konstantin Dobrilović proslavio je u ponedeljak svoju krsnu slavu Đurđevdan.

Kao i svake godine i ove je okupio drage prijatelje iz stranke u kojoj je aktivan već duži niz godina i preko koje je svojim radom doprineo jačanju srpske zajednice u Austriji.

Ove godine gosti su bili šef poslaničkog kluba FPO i potpredsednik stranke Johan Gudenus, a prvi put Maksimilian Kraus, ministar bez portfelja u vladi pokrajine Beč.
– Svake godine na slavu mi dolazi i lider FPO, aktuelni vicekancelar Štrahe, koji ovaj put nije mogao da dođe jer je bio u poseti mađarskom premijeru Viktoru Orbanu. On je opravdano bio odsutan za slavskom trpezom, ali nije zaboravio da čestita slavu – rekao je Dobrilović.

Inače, Dobrilović je kum Gudenusu, koji se oženio Srpkinjom Tajanom. On svake godine dolazi na slavu našem političaru.
– Slava bez Gudenusa je nezamisliva, isto kao i bez slavske sveće i kolača. Kakva bi bila slava bez kuma – istakao je Konstantin Dobrilović.

On je goste dočekao po srpskom običaju i približio novom gostu za trpezom jedinstvenu srpsku tradiciju.

Za bolje razumevanje
Aktivnim približavanjem srpstva Austrijancima, posebno u FPO, Konstantin Dobrilović već godinama doprinosi boljem razumevanju. Njegovim ulaskom u FPO ta stranka se otvorila prema srpskoj zajednici, javno zastupa interese srpskog naroda, a lider Štrahe i drugi funkcioneri nikada ne zaboravljaju na njihove važne praznike.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top