All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Status Sarajke o porođaju podigao sve žene na noge: “Svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne”

– Tata je napravio. A ti jadna udebljala se, dobila vodu, strije, muči te gorčina, odoše zubi u… Jedeš slano i slatko istovremeno, jedeš sve što je jestivo – napisala je Sarajka Šejla na svom Fejsbuk profilu

Sarajka Šejla Čohadarević odlučila je da sa svetom podeli svoje utiske sa porođaja, bez imalo ulepšavanja. Ona je svoju ispovest podelila kao status na Fejsbuk profilu, a mi vam taj status u nastavku prenosimo u celosti.

“Tata je napravio. A ti jadna udebljala se, dobila vodu, strije, muči te gorčina, odoše zubi u… Jedeš slano i slatko istovremeno, jedeš sve što je jestivo. Kosa ti opada, voda u kolenima. Vilica te boli od žvakanja. Dobiješ i brkove i dlakav stomak. Ospe se lice, ospe se noga, ospe se guza.

Odeš na porođaj, svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne. Umreš na porođaju, izgubiš živce, odeš u… Leđa te godinama posle bole, mindža ti k'o ribolovačke čizme. Napinješ se, šiju te. Dojiš bebu, bole dojke, bole bradavice, nadošlo mleko, pucaju bradavice, pucaš i ti.

Ne možeš da kakiš, ne možeš da piškiš. Čistiš se – curi, nosi uloške 40 dana. A tata. Tata je napravio. Pa tatino ime piše u dokumentima u zagradi. Došla si kući, ne možeš da sediš, ne možeš da ležiš. Beba plače, gladna nije, ukakila se nije.

Dobiješ uz bebu i kofer saveta od babe, tetke, nane, strine, komšinice Sofije i komšije Milana. Te ga ovako, te ga ‘nako. Ukakilo se, upiškilo se, postaješ ekspert za go*no. Što je zeleno, što je žuto. Ako nije gladna onda su grčevi. Pa nosaj, pa kupaj, pa nema spavanja. Jupi imamo zub i opet ujede, prokrvari – boli, ne može da doji. Nervozna plače. Hodala bi, a ne bi. Sedela bi, a ne bi.

Jednom rukom čuvaš bebu, drugom kačiš zavesu. Jedno oko pazi na starije dete, a drugo da supa ne pokipi. Legneš zadnja, ustaješ prva… A tata???? Onaj što je napravio ? Tata se umori na poslu.”

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top