All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Šta zajedničko imaju Konstantina Nina Maraš i Tatjana Vukićević? Osim što su Nikšićanke, dve dame povezuje humanost s obzirom na to da su obe odlučile da doniraju bubreg sugrađanima.

Šta zajedničko imaju Konstantina Nina Maraš i Tatjana Vukićević? Osim što su Nikšićanke, dve dame povezuje humanost s obzirom na to da su obe odlučile da doniraju bubreg sugrađanima.

Zahvaljujući Tatjani njen komšija Nikola Mijušković (25) od marta živi bez dijalize, a Ilija Bulajić (30) ovih dana će, preliminarno, da sazna da li će konačno moći da nastavi normalan život, odnosno, da li će mu biti presađen bubreg sugrađanke Nine.

Nina kaže da je iz medija saznala za zdravstveni problem svog sugrađanina Nikole i javila se da mu pomogne. Međutim, ispostavilo se da je on na transplantaciju otišao zahvaljujući svojoj komšinici Tatjani.

– Saznala sam iz medija da je Iliji neophodna transplantacija bubrega i lako se odlučila. Bilo je svakakvih komentara u mom okruženju, mojoj majci nije bilo lako kad sam joj to saopštila, ali prihvatila je moju odluku i sad se svi nadamo najboljem. Iliju nisam poznavala, ali sam dobila njegov broj i saznala da imamo istu krvnu grupu – kaže Nina.

Tatjana Vukićević, donatorka bubrega Printskrin: Youtube Duklja – Zeta – Crna Gora

Na pitanje da li je na takav korak podstrekla odluka njene sugrađanke Tatjane, koja je bubreg “darovala” komšiji Mijuškoviću, kaže da nije.

– Kada je utvrđivano da li Tatjana može da donira organ, ja sam već kontaktirala porodicu Mijušković i bila sledeća prijavljena. Srećom, ta priča je imala srećan epilog i onda sam čula za Bulajića. Već 20. jula trebali smo da imamo preliminarne rezultate, ali ćemo ih, svakako, imati za koji dan, a u avgustu će nam iz zagrebačke klinike “Rebro” stići i zvanična potvrda tipizacije.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top